INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Igazolt hiányzás kampányolás miatt?

Infostart / InfoRádió
Az oktatási jogok biztosához, az Országos Választási Bizottsághoz és az illetékes III. kerületi önkormányzathoz fordult Magyar Bálint oktatási miniszter, mert egy internetes portál információi szerint osztályfőnöki igazolással tanítási időben kampányoltak diákok.

"Az, hogy tanítási időben valaki olyan tevékenységet folytasson, ami a kampányhoz kapcsolódik és ezért igazolt mulasztása legyen, ez nem törvényes" - hangsúlyozta Magyar Bálint, hozzátéve, hogy természetesen a szabadidejében mindenki ott tüntet, vagy szórólapozik, ahol kíván.

Az Oktatási Minisztérium az iskolát fenntartó III. kerületi önkormányzattól azt várja, hogy vizsgálja ki: valóban adnak-e a cikkben említett iskolában igazolást olyan hiányzásért, amelyért a törvény szerint nem jár, és ha igen, akkor fenntartói minőségében járjon el.

Az oktatási jogok biztosától azt várja Magyar Bálint, hogy elviekben is tisztázza az esetet, és adjon általános útmutatást.

Az OVB-hez azért fordult az oktatási tárca vezetője, mert az interjú egy másik részében az szerepelt, hogy a fiatalok vasárnapra, vagyis a kampánycsend idejére is kapnak a választásokkal kapcsolatos feladatot.


A címlapról ajánljuk