eur:
395.29
usd:
372.28
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Politikusok a gáton

Az elmúlt napokban mind a két nagy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltje ellátogatott az árvíz sújtotta területekre. Gyurcsány Ferenc szocialista kormányfő-jelölt többek között Budapesten és Kismaroson járt, míg Orbán Viktor, a Fidesz jelöltje Nagymarosra és Szentendrére látogatott el.

A Fidesz újjáépítési alapot hozna létre

A Fidesz újjáépítési garanciaalapot hozna létre mindazok megsegítésére, akiknek otthona megrongálódott az árvíz során. Erről a Fidesz elnöke beszélt, miután a Dunakanyar egyik legveszélyeztetettebb régiójában, Nagymaroson járt.

Orbán Viktor az InfoRádióban azt mondta: ilyenkor a legfontosabb az, hogy a támogatás időben megérkezzen, ezzel ugyanis vagyonokat lehet megmenteni.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje üdvözölte, hogy a kabinet felülről nyitott kasszává tette az árvízi védekezéshez rendelkezésre álló alapot. Hozzátette azonban, a támogatásnak minél előbb meg kell érkezniük.

A Fidesz elnöke szerint az embereknek most arra van szükségük, hogy ne kelljen aggódniuk a jövőjük miatt. Épp ezért szükség van egy újjáépítési garanciaalapra, amelyből az állam segíteni tudja az árvízkárosultakat.

MSZP: kampány helyett mindenki a gátakra!

Az MSZP arra kéri a Fidesz 400 ezer aktivistáját, hogy a kampányolás helyett inkább a gátakon segítsenek. A párt elnöke ezt kérte azoktól a politikai szervezetektől is, amelyek országos listát állítottak.

Pénzen és emberen nem múlhat Magyarország biztonsága, de szükség van még a politikai erők összefogására is - jelentette ki Hiller István.

A pártelnök ezért levelet írt minden országos listát állító párt vezetőjének, hogy aktivistáikkal, és anyagi eszközökkel is segítsék a védekezést.

Gyurcsány Ferenc a televíziós vitákat kivéve minden kampányprogramját lemondta, az MSZP vezetői viszont folytatják a párt népszerűsítését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×