eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

A parlamenti pártok a mezőgazdaságról tanácskoztak

A négy parlamenti párt képviseloi szerint egységes szempontokat kell alkalmazni a mezogazdaságban az ágazat hosszú távú fejlesztése érdekében. A négypárti agráregyeztetést az MDF kezdeményezte.

MSZP: jövedelem-kiegészítés és tisztes kivonulás

Karakas János MSZP-s országgyűlési képviselÕ szerint a magyar mezőgazdaságban - annak sajátos struktúrája miatt - még több évig szükség lesz a jövedelem-kiegészítésre.

A kormánypárti politikus hozzátette: emellett meg kell teremteni a tisztes kivonulás lehetőségét az ágazatból mindazok számára, akik a továbbiakban nem kívánnak mezőgazdasági termeléssel foglalkozni.

Fidesz:a föld maradjon magyar tulajdonban

Kékkői Zoltán fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy a nagyobbik ellenzéki párt kiáll amellett, hogy a föld maradjon magyar tulajdonban. Az ellenzéki képviselő szerint a Fidesz nem kíván különbséget tenni a gazdaságok mérete szerint a támogatások elosztásakor.

SZDSZ: változó termelési struktúra

Kis Zoltán az SZDSZ szakpolitikusa fontosnak tartotta, hogy mintegy kétmillió hektáron megváltozzon a termelési struktúra a mezőgazdaságban. Úgy vélte: a földszerzés terén a magyarokat kell előnyben részesíteni.

MDF: ellentmondás a Fidesz és a Magosz programja között

Raskó György, a négypárti egyeztetést kezdeményező MDF agrár-szakpolitikusa úgy vélte: ellentmondás van a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek által készített agrárprogram között, mert a Magosz elsősorban a családi gazdaságokat kívánja preferálni, és a birtokméret szerint különbséget tenne a támogatások odaítélésénél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×