eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kommandósok az ünneplők között

A március 15-ei megemlékezések egyes helyszínein, a Parlamentnél és a Nemzeti Múzeumnál kommandósok és mesterlövészek figyelték a tömeget. Az ORFK kommunikációs igazgatója azt mondja: nem volt túlbiztosítás, megelőző rutinmunkáról volt szó.

Garamvölgyi László az InfoRádióban hangsúlyozta: a nemzeti ünnepek rendezvényein sok védett személy vesz részt. Nemcsak magyar közjogi méltóságok, hanem a diplomáciai képviseletek munkatársai is.

A Köztársasági Õrezrednek kell biztosítani a programok helyszíneit, és ez a szervezet dönt a védelem módjáról is. Idén nem kellett a szokásostól eltérő, rendkívüli intézkedést elrendelni, legfeljebb azért láthattak több kommandóst az emberek, mert külföldről több magas rangú vendég érkezett Magyarországra, a közelgő parlamenti választások miatt - mondta.

Garamvölgyi László hozzátette: a helyszíneket biztosító rendőröknek lehetőségük van arra, hogy felvételt készítsenek, ám ha ezt nem használják fel valamilyen bűncselekmény bizonyítására, akkor 72 órán belül meg kell semmisíteniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×