eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kósa: nincs eljárás Gyurcsány ellen, mert bűncselekményei elévültek

Debrecenben a nemzet bizalmáról beszélt Kósa Lajos fideszes polgármester, aki szerint a rendszerváltozás utáni miniszterelnököket tekintve "nem áll jól" az ország, van köztük "milliárdos ügyeskedő" is.

"Nem elég a hatalmat megszerezni, a nemzet bizalmát is el kell nyerni hozzá, e nélkül a hatalom gyenge, kapkodó, hamis" - fogalmazott a Kossuth-szobornál rendezett március 15-ei ünnepségen a politikus.

Petőfit idézve azt mondta, hogy a respublika jelszava a tiszta erkölcs, majd hozzátette: ha ez nincs meg, nincs köztársaság, nincs meg a nemzet bizalma, és ekkor a nemzet ügye rosszul áll.

Megvan-e a nemzet bizalma, a mostani rendszer, a mostani kormány iránt? - tette fel a kérdést, majd a 2004 decemberi népszavazásra utalva kijelentette: a magyar nemzet a kormány buzdítására mutatott hátat határon túli testvéreinek.

Ez nem jó út ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon a mostani kormány iránt - tette hozzá Kósa Lajos.

A polgármester úgy vélekedett, hogy Magyarország csak a szimbólumok szintjén érte el, amit 1848-ban akartak: a demokráciát, a köztáraságot és a szabadságot.

A szónok felsorolta a rendszerváltozás utáni miniszterelnököket. Szavai szerint volt orvos-történész, pufajkás, diákvezér, aki 1989-ben a szovjet csapatok távozására szólított fel, besúgó ügynök és "milliárdos ügyeskedő, akit azért nem vonnak eljárás alá, mert elévültek a bűncselekményei".

Öt miniszterelnök, nem állunk valami jól - jelentette ki Kósa Lajos. Hozzátette: "a jog előtti egyenlőséget nem sikerült megteremteni (...), akinek van pénze, befolyása, az sok mindent megtehet".

A polgármester közölte: megvesztegethetetlen jellemre van szüksége ahhoz, hogy a nemzet bizalma meglegyen az országához, a kormányához.

"Magyarország sorsa csak ekkor fordulhat jobbra" - zárta megemlékezését a debreceni polgármester.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×