eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Demszky: Budapesten múlik a választás

A főpolgármester szerint a budapestiek döntésén múlik, hogy milyen kormánya lesz az áprilisi választások után az országnak.

"Jelképes, hogy a magyar nemzeti lobogó nem egy-, de nem is két-, hanem háromszínű. A liberális, a szocialista és a konzervatív gondolat együtt teszi erőssebbé, gazdagabbá és szabadabbá országunkat. Egy a zászló és három a tábor, de mind a három a magyar nemzet része" - fogalmazott Demszky Gábor a budapesti Petőfi téren mondott beszédében.

A főpolgármester szerint Budapest a szabadság fővárosa volt 1848-ban, 1956-ban és 1988-89-ben.

"Ma is az. Ma nincsen forradalom, nincs veszélyben a szabadság, mégis: három hét múlva ismét a budapesti polgárok döntésén múlik, milyen kormányt választ az ország" - mondta.

Demszky Gábor felszólított: senki ne felejtse el, hogy azok a rokonok, barátok, ismerősök is "tiszteletre méltó nemzet- és polgártársaink, akik más színt választanak, mint mi".

"Amint Kossuth Lajos mondta: az emberek egymás iránti gyűlölete a zsarnokok ereje. Az emberek, népfajok egymásközti szeretete az országok jóllétének kútfeje és a zsarnokok visszarettentője" - mondta.

A főpolgármester azt kérte hallgatóságát, hogy szavazáskor mindenki gondolja meg, voksával a nagyobb, vagy a kisebb szabadságot segítik-e elő.

Az ünnepségen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Hiller István, az MSZP és Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×