eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla

Csurka 2010-ben szerezné meg a hatalmat

2010-ben szeretné a hatalmat megszerezni a MIÉP elnöke. Csurka István a pártja és a Jobbik Magyarországért alkotta Harmadik út nevű szövetség ünnepi rendezvényén azt mondta: áprilisban az a feladat, hogy bejussanak a parlamentbe.

Meg kell akadályozni a kétpártiságot, ki kell szorítani az SZDSZ-t, majd 2010-ben meg kell kísérelni a hatalom megszerzését, amire ősi joga van Petőfi márciusa és 1956 szent forradalmának örököseinek, a leginkább elhallgatottaknak, a tiszta lelkűeknek, az igazmondóknak - mondta a MIÉP elnöke.

Csurka István szerint a Fidesz a kétpártrendszerben érdekelt, és nagykoalícióra lép a nomenklatúra burzsoáziával, a "nemzetközi liberalizmus kék-fehér zászlaja alatt kormányt alakít vele".

Kovács Dávid, a Jobbik Magyarországért elnöke szerint megbukott a rendszerváltozás rendszere, és ahogy az 1956-os forradalom és szabadságharc céljai közül, úgy az 1848-as 12 pontból sem valósult meg semmi mára.

Szerinte két részre osztható a magyar politikai elit: az egyik nyíltan nemzetellenes, a másik nemzeti, keresztény, jobboldali, de csak szavakban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×