INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Tombol a tél az ország keleti részén

Infostart / InfoRádió
Három település megközelíthetetlen, tucatnyi út pedig járhatatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hófúvás miatt. A Békéscsaba és Szarvas közötti 44-es főutat hóátfúvások miatt kellett lezárni.

Borsodban és Békésben is hóátfúvások nehezítik az közlekedést - közölte az InfoRádióval az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Legrosszabb a helyzet a dél-borsodi térségben, ahol három település (Borsodgeszt, Tiszakeszi és Istvánmajor) is megközelíthetetlen. Dobson Tibor szerint több út is járhatatlan, többek között Tiszalúc és Taktaharkány, Mezőkövesd és Szomolya, valamint Bükkábrány és Sály között.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint Borsod megyében további tizenhét út egy-egy szakaszán csak egy nyomsávon és igen nehezen tudnak haladni az autósok.

Közben Békéscsaba és Szarvas között a hóátfúvások okozta torlódások miatt a rendőrség lezárta a 44-es számú főútvonalat - közölte Dobson Tibor.

A rendőrök Gyomaendrőd felé terelik a városokból a kimenő forgalmat - tette hozzá a szóvivő. Az éjszaka folyamán többször is elakadtak esetben akadtak el az úton nehéz gépjárművek, és a műszaki mentések idején újabb és újabb torlódások alakultak ki. Az elakadt és mentésre váró járművek több kilométer hosszan sorakoznak.

Kapcsolódó hang

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje
 


A címlapról ajánljuk