eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Jönnek az 54 méteres hernyók!

Bemutatták Budapesten az új Siemens Combino villamosokat, amelyek a tervek szerint júniustól a Nagykörúton közlekednek majd.

Az új, alacsony padlós, egylégterű járműből jövő nyárig 40 darab érkezik Budapestre.

Az első hat szerelvényt nyáron helyezik üzembe, az év végéig pedig már húsz új villamos jár majd a körúton.

Demszky Gábor főpolgármester a bemutatón az mondta: a világ legforgalmasabb vonalai közé számító 4-es és 6-os járaton közlekedik majd a világ leghosszabb, 54 méteres villamosa.

A szerelvényt áprilisban a Moszkva téren mutatják majd be a városlakóknak. Aba Botond, a BKV-vezérigazgatója arról beszélt: jövő év nyarára a 40 Siemens-szerelvény felváltja a jelenlegi Ganz-villamosokat. Elmondta, hogy a villamosok egyenként 820 millió forintba kerültek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×