eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Vádemelési javaslat a honvédségi tender miatt

Vesztegetés miatt vádemelést javasol a Nemzeti Nyomozó Iroda a Magyar Honvédség, illetve a Honvédelmi Minisztérium egy-egy közalkalmazottjával szemben. Az ügynek öt gyanúsítottja van.

Már elkészítette vádjavaslatát a Nemzeti Nyomozó Iroda egy vesztegetési ügyben, amelynek gyanúsítottja a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium egy-egy közalkalmazottja, egy multinacionális cég tisztségviselője, valamint egy vidéki cég képviselője és alkalmazottja.

A Nemzeti Nyomozó Iroda 2004 júniusában rendelt el nyomozást a hadsereg távközlési hálózatának fejlesztésével kapcsolatos vesztegetési ügyben - mondta az InfoRádiónak Sorbán Zoltán százados.

A gyanúsítottak nem tettek vallomást, most szabadlábon védekeznek. A százados hozzátette: bizonyítékaik vannak arra, hogy az egyik honvédelmi alkalmazott pénzt fogadott el.

A vesztegetésről a Honvédelmi Minisztérium tett bejelentést, miután ezt a tárca belső vizsgálata kiderítette. A tárca két alkalmazottját felmentették állásából.

A minisztérium belső vizsgálata egyébként azt állapította meg, hogy a két alkalmazott adatokat adott át egy német cégnek, amely végül megnyerte az egy-másfél milliárd forintos tendert, amelyet a távközlési hálózat fejlesztésére írtak ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×