INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Feltúrbózott honlapok a választásra

Infostart / InfoRádió
Mind a négy parlamenti párt megújította honlapját a kampány idejére. Az InfoRádió kérdésére mindegyik pártnál azt mondták: naponta frissítik honlapjaikat, és más internetes felületeken is vásárolnak reklámhelyet.

A szájtok mindegyikén alapszolgáltatás lett a jelöltek bemutatása, a képgaléria, a fórum, a hírlevél, az aloldalak és a pártplakátok gyakran mozgó, interaktív változata.

MSZP

Az MSZP kampánya és a kormány tájékoztató munkája az interneten is együtt halad. A szocialisták működtetik talán a legtöbb internetes felületet.

Az mszp.hu mellett kampányolnak a pártelnök, az elnökhelyettes, az alelnök és a miniszterelnök személyes honlapján, a budapestieknek szóló gyorsitunk.hu domain alatt, a Fiatal Baloldal portálján, a 100 lépés program honlapján és a Gyurcsány Ferenc blogjáról elhíresült Amőba-oldalon.

Internetes naplót egy magán-oldalon Lamperth Mónika belügyminiszter is vezet.

Nyakó István pártszóvivő szerint a megújult mszp.hu legfontosabb szolgáltatása az, hogy mindenki megtudhatja, mit tett érte a kormány.

Fidesz

A Fidesz is a kampánynak rendelte alá a fidesz.hu-t, de tovább működteti a frakció, az európai parlamenti képviselőcsoport, a Fidelitas és Orbán Viktor személyes oldalát is, sőt elszamolas.fidesz.hu címen egy külön kampányszájtot, a v2006. hu domain alatt pedig egy jelszóval védett információs rendszert is szolgálatba állítottak.

A szokásos funkciókon túl az MSZP-hez hasonlóan nagy hangsúlyt fektetnek a kiemelkedő kampányesemények élő közvetítésére és sms-hírszolgálatot is működtetnek.

Egyedi szolgáltatásként Nyitrai Zsolt kampányfőnök-helyettes a letölthető dokumentumokat és űrlapokat emelte ki.

SZDSZ

Az SZDSZ már az ősz folyamán megújította honlapját. A liberálisok a párt fő oldala, az szdsz.hu mellett működtetik a kérdőívek kitöltésére alkalmas enorszagom.hu-t, elindították az egészségügy problémáira orvosságot kereső surgosseg.szdsz.hu-t; a netes kínálat pedig a liberális fiatalokat tömörítő Új Generáció, a megyei szervezetek és a jelöltek egyéni honlapjaival lett teljes.

Horn Gábor kampányfőnök az InfoRádiónak azt mondta: az SZDSZ honlapját naponta 7 ezren látogatják, és egyedi szolgáltatásokkal, például rádióadással is várják a klikkelőket.

MDF

Az MDF februárban újította meg a honlapját, teljes egészében a kampánynak alárendelve azt. Az mdf.hu-ról szintén elérhetők aloldalak, például a párt európai portálja.

Katona Kálmán, az Országos Választmány elnöke úgy véli: az ő honlapjuk is kínál egyedi szolgáltatást, ilyen például a választási program folyamatos bővítése és az rss-szolgáltatás, amelyek révén a felhasználók előre beállíthatják, honnan szeretnének híreket kapni.

Kapcsolódó hang

MSZP, Fidesz
 


SZDSZ, MDF
 


A címlapról ajánljuk