eur:
392.85
usd:
366.59
bux:
66310.22
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: négy kormányfőjelölt vitázik majd

A Fidesz közlése szerint mind a négy parlamenti párt elfogadta az ellenzéki párt javaslatát arra, hogy részt vegyenek az április 5-ei miniszterelnök-jelölti vitán.

Az ellenzéki párt szóvivője úgy fogalmazott: mindannyiunk közös érdeke, hogy az emberek a lehető legtöbb ismeret, legalaposabb tájékozottság birtokában hozhassák meg a választással kapcsolatos döntésüket.

Selmeczi Gabriella ezt azután közölte, hogy Deutsch-Für Tamás fideszes országgyűlési képviselő támogatta az MDF és az SZDSZ részvételét az MSZP és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjeinek vitáján.

Deutsch-Für Tamás hozzátette: azt nem tartaná helyesnek, ha az tervezett vitasorozaton is megjelennének a két kis parlamenti párt szakértői.

A politikus azt is elmondta, hogy a Fidesz képviselői a keddi kormányülés előtt személyesen adják át a meghívókat az érintett minisztereknek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a szocialista politikusok soha nem utasították vissza a vitára szóló meghívókat, de a kormánytagok szívesebben vennék át a Fidesz választási programját.

Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke és Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje jelezte: kész részt venni az április 5-ei vitában.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×