eur:
394.88
usd:
370.48
bux:
65195.84
2024. április 19. péntek Emma

Az egyiknek nincs programja, a másik kormányanyagot használ?

Az Országos Választási Bizottsághoz fordult a Fidesz, azt állítva, hogy az MSZP saját választási programjának tünteti fel a kormányzati apparátus által készített Nemzeti Fejlesztési Tervet. Az MSZP elnöke ugyanakkor kijelentette: addig nem lesz vita a szocialisták és a Fidesz között, amíg a nagyobbik ellenzéki párt nem áll elő programjával.

A Fidesz azért fordult az Országos Választási Bizottsághoz, mert úgy véli: az MSZP saját választási programjának tünteti fel a kormányzati apparátus által készített Nemzeti Fejlesztési Tervet - írja a hvg.hu internetes hírportál.

Beadványában a Fidesz azt kéri az OVB-től, hogy tiltsa el a kormányt, hogy közpénzen készített munkaanyagait, tervezeteit, dokumentumait kizárólagosan, illetve a többi pártot megelőzően bocsássa valamely jelölő szervezet rendelkezésére; tiltsa el a Magyar Szocialista Pártot, hogy a közpénzen készített, a kormány által rendelkezésére bocsátott Új Magyarország-programot saját választási programjaként mutassa be".

A Fidesz szerint a kormány megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, amikor "a több száz köztisztviselő részvételével, több éves előkészítő munka és sokmilliárdos állami költséggel készült kormányzati anyagot, a második Nemzeti Fejlesztési Tervet az MSZP rendelkezésére bocsátotta".

MSZP: amíg nincs program, nincs vita

Hiller István szocialista pártelnök szintén pénteken kijelentette: amíg a nagyobbik ellenzéki párt nem áll elő választási elképzeléseivel, nincs miről vitatkozni. "Addig (...) kettős vitára nem engedem az embereimet, amíg a Fidesz le nem tette a programját" - jelentette ki az MSZP elnöke.

Hiller István leszögezte: programot programmal kell szembesíteni, a Fidesz azonban egyelőre nem állt elő ilyennel. Hiller István ugyanakkor úgy vélekedett: az MSZP Új Magyarország programja felelős, az ország érdekében álló elképzelés.

A szocialisták által tervezett fejlesztések elsősorban a közlekedési infrastruktúrát, a környezetvédelmet, az egészségügyet és az oktatást, valamint a turisztikát érintik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×