eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

MSZP: jobban élünk mint négy éve

Az MSZP szerint ma számos termékért, például az élelmiszerért és az energiáért kevesebbet kell dolgozni, mint 2001-ben. A nyugdíjasok is több mindent vásárolhatnak. A Fidesz szerint ez nem igaz.

A szocialisták országgyűlési képviselője azt mondta: mindez azt jelenti, hogy az emberek jobban éltek 2005-ben, mint éltek 2001-ben. Szabó Zoltán ezt a Központi Statisztikai Hivatal 2001-es és 2005-ös adatait összehasonlítva jelentette ki.

Szerinte a Fidesz depressziós kampánya hamisan használ fel valóságos adatokat.

Szabó Zoltán ugyanakkor elismerte: lehetnek 100 ezres nagyságrendben olyan emberek, akik például hátrányos térségben élve, vagy akár családi okok miatt is rosszabbul élnek, mint 2001-ben.

"Rosszabbul élünk, mint négy éve, és ez a luxusbaloldal kormányának hozzá nem értése, sorozatos ballépései miatt van így" - közölte a Fidesz  szóvivője.

Szijjártó Péter szerint 400 ezer munkanélküli van Magyarországon, és igen nehéz helyzetben vannak a nyugdíjasok is, akiket a hatalom nem védett meg az általa gerjesztett folyamatos és jelentős áremelésektől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×