eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Minden fővárosi rendőr az utcára!

A fővárosi rendőrfőkapitány szerint Budapest az egyik legbiztonságosabb európai főváros. Gergényi Péter szerint ennek oka az, hogy a lehető legtöbb rendőr teljesít szolgálatot az utcákon.

A Népszabadság arról ír, hogy a számok alapján és Gergényi Péter Budapest rendőrfőkapitánya szerint Budapest az egyik legbiztonságosabb európai főváros. Budapest rendőrfőkapitánya szerint ez többek között a "látható rendőrségnek" köszönhető. Minden, az épületben nélkülözhető rendőr az utcákon teljesít szolgálatot. Megszüntettek 581 parancsnoki beosztást és helyettük is közterületeken teljesítenek szolgálatot a rendőrök. Megalakult a "city rendőrség", amely három régióban - főleg pályaudvarokon, aluljárókban és más forgalmas helyeken - őrzik a rendet.

A Magyar Nemzet szerint a nyomozó hatóság a Nomentana Kft. esetében nem bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást, hanem mert a cselekmény büntethetősége elévült. Ha a Nomentana Kft. cselekménye nem lett volna bűncselekmény, úgy az elévülést sem kellett volna vizsgálni - véli Répássy Róbert fideszes politikus. Répássy Róbert szerint: Gyurcsány Ferenc ügyeiben rendre kivételez az ügyészség.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a madárinfluenza terjedése Magyarországon is fokozott ellenőrzésre készteti mind a baromfi-feldolgozókat, mind a kereskedelmet. A feldolgozók tapasztalatai szerint a hazai élelmiszerláncok elsősorban a biztonságos magyar baromfi elnevezésű védjegy használatát kérik beszállítóiktól, amelyet a betegség februári magyarországi megjelenése óta használnak.

A Napi Gazdaság cikke szerint az állástalanok aránya az elmúlt három hónap átlagában 7,5 százalék volt. A kabinet szezonális hatásokra hivatkozik, és a tavaszi munkák beindulásától, valamint a járulékcsökkentő programoktól várja a javulást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×