INFORÁDIÓ 
2020. november 24. kedd
Emma

Minden fővárosi rendőr az utcára!

Infostart / InfoRádió

A fővárosi rendőrfőkapitány szerint Budapest az egyik legbiztonságosabb európai főváros. Gergényi Péter szerint ennek oka az, hogy a lehető legtöbb rendőr teljesít szolgálatot az utcákon.

A Népszabadság arról ír, hogy a számok alapján és Gergényi Péter Budapest rendőrfőkapitánya szerint Budapest az egyik legbiztonságosabb európai főváros. Budapest rendőrfőkapitánya szerint ez többek között a "látható rendőrségnek" köszönhető. Minden, az épületben nélkülözhető rendőr az utcákon teljesít szolgálatot. Megszüntettek 581 parancsnoki beosztást és helyettük is közterületeken teljesítenek szolgálatot a rendőrök. Megalakult a "city rendőrség", amely három régióban - főleg pályaudvarokon, aluljárókban és más forgalmas helyeken - őrzik a rendet.

A Magyar Nemzet szerint a nyomozó hatóság a Nomentana Kft. esetében nem bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást, hanem mert a cselekmény büntethetősége elévült. Ha a Nomentana Kft. cselekménye nem lett volna bűncselekmény, úgy az elévülést sem kellett volna vizsgálni - véli Répássy Róbert fideszes politikus. Répássy Róbert szerint: Gyurcsány Ferenc ügyeiben rendre kivételez az ügyészség.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a madárinfluenza terjedése Magyarországon is fokozott ellenőrzésre készteti mind a baromfi-feldolgozókat, mind a kereskedelmet. A feldolgozók tapasztalatai szerint a hazai élelmiszerláncok elsősorban a biztonságos magyar baromfi elnevezésű védjegy használatát kérik beszállítóiktól, amelyet a betegség februári magyarországi megjelenése óta használnak.

A Napi Gazdaság cikke szerint az állástalanok aránya az elmúlt három hónap átlagában 7,5 százalék volt. A kabinet szezonális hatásokra hivatkozik, és a tavaszi munkák beindulásától, valamint a járulékcsökkentő programoktól várja a javulást.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 2
 
Lapszemle 1
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018