eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csökkenthetik Ferihegy forgalmát

A Ferihegyi repülőtéri forgalom egy részének elterelését kezdeményezi az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a gazdasági és közlekedési miniszternek küldött levelében.

Lenkovics Barnabás Kóka Jánosnak postázott jelentésében megállapítja, hogy a légi járművek zaja az állampolgárok széles körét érinti.

Az ombudsman közölte: szükségesnek tartja annak kivizsgálását, hogy miként lehetne kiváltani a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér személy- és teherforgalmának egy részét.

Lenkovics Barnabás javaslatában az áll: a repülőtér forgalomcsökkenése jótékony hatással lenne az adott térség infrastrukturális fejlődésére, továbbá új munkahelyeket is teremtene.

Lenkovics Barnabás az InfoRádiónak azt mondta : nemcsak Ferihegyen, hanem Budaörsön és Tökölön is lehetne repülőgépeket fogadni.

Az ombudsmanhoz korábban több beadványt juttattak el a reptér közelében lakók, amelyekben a repülőgépek zaját sérelmezték.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hatásköre szerint csak annak vizsgálatát kezdeményezheti, hogy kijelölhető-e a követelményeknek megfelelő olyan irányú és magasságú légifolyosó, ahol a légi közlekedés a jelenleginél kevésbé zavaró a lakosság számára.

{{keretes_cim}}

Májusban nyílik az első magyar repülőtéri szálloda, Ferihegy közelében. Jóllehet, Nyugat-Európában szinte minden jelentősebb szállodalánc képviselteti magát a nagyobb légikikötők mellett, Magyarországon a repterek forgalma ezt eddig nem tette indokolttá. Fancsali Gábor, a Stáció Airport Alliance Hotel értékesítési és marketing menedzsere elmondta: a nemrég bekövetkezett tulajdonosváltás nem befolyásolta beruházási terveiket.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×