INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

Gyurcsány visszautasította Orbán javaslatát

InfoRádió / MTI

A kormányfő visszautasította a Fidesz elnökének azt a javaslatát, hogy kettejük vitájára április 7-én kerüljön sor. Gyurcsány Ferenc ragaszkodik ahhoz, hogy a vitát korábban rendezzék.

Nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni, mert szavainkat ki kell tenni annak a próbának, hogy másnap mindenki végiggondolhassa, igazat mondott-e a miniszterelnök vagy a pártelnök - mondta Gyurcsány Ferenc Pápán.

Minden parlamenti párt elnökének "azt üzenem innen Pápáról, hogy én a következő negyven napban rendelkezésre állok, de csak úgy, hogy ha a szavainkat utoljára az egész ország ellenőrizheti" - hangsúlyozta a kormányfő a város sétálóutcájában tartott gyűlésen.

A kormányfő legkésőbb április 5-én vitázna, hogy a másnapi újságokban még olvashatók legyenek gondolataik.

Gyurcsány Ferenc szerint pénteken "nagy zavarban" volt a legnagyobb ellenzéki párt; "mondott ilyet is, meg olyat is", óránként változtatta a véleményét.

A miniszterelnök felidézte korábbi vitáját a Fidesz elnökével, amelyből azt a tapasztalatot szűrte le, hogy "Orbán úr időnként nem mond igazat".

Orbán Viktor "szemrebbenés nélkül a maga javára számolta el azt a nyugdíjemelést, amelyet 2002 májusát követően már a Medgyessy-kormány tett meg" - mondta pédaként.

Ha pedig az ember nem bízhat abban, hogy amit a másik mond, az igaz, akkor nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatra hagyni a vitát - vélekedett a miniszterelnök.

Õ egyszer már becsapott bennünket, nem szeretnék még egyszer becsapott lenni, nem szeretném, ha Magyarországot ismét be lehetne csapni - mondta a politikus.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: "egyetlen erő van, amelyikben meg lehet bízni, és ez a magyar nép, amelyiknek helyén lesz az esze is, meg a szíve is, és pontosan tudni fogja majd, ki az, akiben meg lehet bízni, ki az, akire szavazni kell".

Ezért fog győzni a baloldal - hangoztatta a miniszterelnök.

Fidesz javaslatok

A Fidesz pénteken először a két választási forduló közötti időszakot, majd az első forduló kampánycsendje előtti napot, április 7-ét javasolta a Gyurcsány-Orbán tévés vita időpontjául.

"Gyurcsány Ferenc a kormányszóvivőn keresztül igent mondott arra, hogy a kormánya tagjai és a Fidesz politikusai az előttünk álló hetekben nyilvános vitát folytassanak a polgárokat leginkább érdeklő kérdésekben. A miniszterelnök ugyanakkor a szóvivőjén keresztül nemet mondott Orbán Viktor kihívására, nemet mondott arra, hogy a választások második fordulója előtt folytassanak vitát" - értékelte a történteket a Fidesz.

A párt sajnálja, hogy Gyurcsány Ferencben "nincs annyi bátorság, mint Horn Gyulában", aki 1998-ban kész volt a választások második fordulója előtt vitázni Orbán Viktorral.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018