eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurcsány visszautasította Orbán javaslatát

A kormányfő visszautasította a Fidesz elnökének azt a javaslatát, hogy kettejük vitájára április 7-én kerüljön sor. Gyurcsány Ferenc ragaszkodik ahhoz, hogy a vitát korábban rendezzék.

Nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatban vitatkozni, mert szavainkat ki kell tenni annak a próbának, hogy másnap mindenki végiggondolhassa, igazat mondott-e a miniszterelnök vagy a pártelnök - mondta Gyurcsány Ferenc Pápán.

Minden parlamenti párt elnökének "azt üzenem innen Pápáról, hogy én a következő negyven napban rendelkezésre állok, de csak úgy, hogy ha a szavainkat utoljára az egész ország ellenőrizheti" - hangsúlyozta a kormányfő a város sétálóutcájában tartott gyűlésen.

A kormányfő legkésőbb április 5-én vitázna, hogy a másnapi újságokban még olvashatók legyenek gondolataik.

Gyurcsány Ferenc szerint pénteken "nagy zavarban" volt a legnagyobb ellenzéki párt; "mondott ilyet is, meg olyat is", óránként változtatta a véleményét.

A miniszterelnök felidézte korábbi vitáját a Fidesz elnökével, amelyből azt a tapasztalatot szűrte le, hogy "Orbán úr időnként nem mond igazat".

Orbán Viktor "szemrebbenés nélkül a maga javára számolta el azt a nyugdíjemelést, amelyet 2002 májusát követően már a Medgyessy-kormány tett meg" - mondta pédaként.

Ha pedig az ember nem bízhat abban, hogy amit a másik mond, az igaz, akkor nem lehet a kampánycsend előtti utolsó pillanatra hagyni a vitát - vélekedett a miniszterelnök.

Õ egyszer már becsapott bennünket, nem szeretnék még egyszer becsapott lenni, nem szeretném, ha Magyarországot ismét be lehetne csapni - mondta a politikus.

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: "egyetlen erő van, amelyikben meg lehet bízni, és ez a magyar nép, amelyiknek helyén lesz az esze is, meg a szíve is, és pontosan tudni fogja majd, ki az, akiben meg lehet bízni, ki az, akire szavazni kell".

Ezért fog győzni a baloldal - hangoztatta a miniszterelnök.

Fidesz javaslatok

A Fidesz pénteken először a két választási forduló közötti időszakot, majd az első forduló kampánycsendje előtti napot, április 7-ét javasolta a Gyurcsány-Orbán tévés vita időpontjául.

"Gyurcsány Ferenc a kormányszóvivőn keresztül igent mondott arra, hogy a kormánya tagjai és a Fidesz politikusai az előttünk álló hetekben nyilvános vitát folytassanak a polgárokat leginkább érdeklő kérdésekben. A miniszterelnök ugyanakkor a szóvivőjén keresztül nemet mondott Orbán Viktor kihívására, nemet mondott arra, hogy a választások második fordulója előtt folytassanak vitát" - értékelte a történteket a Fidesz.

A párt sajnálja, hogy Gyurcsány Ferencben "nincs annyi bátorság, mint Horn Gyulában", aki 1998-ban kész volt a választások második fordulója előtt vitázni Orbán Viktorral.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×