eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Véget ért a barlangi dráma

Olaszországban a hegyi mentők a felszínre hozták a Júliai-Alpok barlangjában dolgozó utolsó négy magyar barlangászt is - közölte egy, az olasz hegyi- és barlangi mentőknél szolgáló magyar férfi az InfoRádióban.

Ádám Zsolt közölte: a négy magyar barlangász saját erőből jött fel a felszínre, a mentők a barlang bejáratánál várták, és helikopterrel szállították őket a legközelebbi pihenőhelyre.

A férfi cáfolta azt a magyarországi értesülést, miszerint csak a mentés után tartott sajtótájékoztatón közölték volna a barlangászokkal, hogy három nappal ezelőtt két társukat elsodorta egy lavina.

A mentés után, a felszínen közöltük velük a rossz hírt - tette hozzá Ádám Zsolt.

A hegyi mentő közölte: a legutóbb felszínre hozott négy magyar barlangász jól van, és már elindultak Magyarországra.

Gortani-kronológia

A tízfős magyar barlangászcsoport két tagja hétfőn meghalt, amikor betemette őket egy lavina.

Egy harmadik társuk kisebb sérülésekkel élte túl a szerencsétlenséget, három másik embert pedig már kedden kihoztak a barlangból.

A mélyben maradt négy barlangász kimentésére indított akciót azután gyorsították fel, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a térségben újabb havazásra és növekvő lavinaveszélyre kell számítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×