eur:
392.78
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A Fidesz szerint Gyurcsány náci szlogent használ

Egy náci jelszóra kísértetiesen hasonlító szlogennel kampányol a szocialisták miniszterelnök-jelöltje - állítja Deutsch Tamás. A Fidesz kommunikációs vezetője a kampány azonnali leállítását kérte Gyurcsány Ferenctől. Az MSZP visszautasította a vádakat.

"Van egy ország, van egy ember, van egy program" - szól Gyurcsány Ferenc új jelmondata. "Egy nép, egy birodalom, egy vezér" - ez pedig már Adolf Hitler mottója volt 1938-ban.

Deutsch Tamás szerint mindegy, hogy akarva vagy akaratlanul, minősíthetetlen szándéktól vezérelve, vagy egy kampánytervező elemi szintű történelemismeretének hiánya miatt használják a szocialisták ezeket a szavakat.

A hirdetés hangneme, és Gyurcsány Ferenc beszédmódja egy nemzetiszocialista beszédmód, amelynek nincs helye 2006-ban - mondta a Fidesz kommunikációs vezetője.

Úgy látta: elképzelhetetlen, hogy a jelszó kitalálóiban nem merült fel, mit jelenthet sokaknak ez a szlogen.

Hozzátette: rengetegen élnek még ma is az országban olyanok, akik nem a történelemkönyvekből ismerik ezt a beszédmódot, hanem személyes élményeken, vagy családi tragédiákon keresztül.

Azt mondta: bennük ez a szlogen felháborodást és félelmet kelt. Deutsch Tamás arra kérte Gyurcsány Ferencet, hogy oszlassa el ezeket a félelmeket.

MSZP: Deutsch sért sokakat

Az MSZP szóvivője szerint nem Gyurcsány Ferenc, hanem Deutsch Tamás sértett meg sokakat azzal, ahogy bírálta a szocialista miniszterelnök-jelölt kampányát.

Nyakó István közölte: a "Van egy ország. Van egy ember. Van egy program." szlogennek semmi köze Adolf Hitlerhez.

Nyakó István hozzátette: bízik abba, hogy Deutsch Tamás Oláh Ibolyát nem fogja felkérni arra, hogy többet ne énekelje a Van egy ország című számát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×