eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Matrózzá fokozták le Bácskai tábornokot

Egy év, három évre felfüggesztett, börtönbüntetésre ítélte a katonai bíróság Bácskai Jánost, a maffiaellenes központ korábbi vezetőjét a K and H üggyel összefüggésben. Az ítélet nem jogerős.

Hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult eljárás a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ egykori vezetője ellen.

Bácskai Jánosra az ügyész vádbeszédében felfüggesztett szabadságvesztést kért. Mellékbüntetésként Bácskai János lefokozását is kérte.

A K and H ügy

A maffiaellenes központ egykori vezetője ellen a K and H üggyel összefüggésben indult eljárás. Az ügyészség szerint a tábornok hivatalos személyként eljárva szándékosan segítséget nyújtott a K and H Equities egykori üzletkötőjének, Kulcsár Attilának, akit ma már milliárdos sikkasztással vádolnak.

Bácskai János ügyvédje védence felmentését kérte a bíróságtól. A tábornok az utolsó szó jogán tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az elsőfokú ítélet

Bácskai János bűnösségét korábban az elsőfokú, Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa is kimondta, és lefokozta matrózzá a tábornokot. Az ítélet ellen azonban Bácskai János fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly novemberben megalapozatlanság és eljárási szabálysértések miatt megsemmisítette az elsőfokú ítéletet, és új eljárást rendelt el.

Most a Csongrád megyei bíróság bűnösnek ítélte a maffiaellenes központ egykori vezetőjét, ezért egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság ezen kívül döntött Bácskai János lefokozásáról is. A bíróság az ítélet indoklásában kifejtette: a tábornok elhallgatta, hogy Kulcsár Attila arról tájékozatta őt, hogy a brókercégnél illegális tranzakciókat hajtottak végre, és sikkasztás is történt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×