INFORÁDIÓ
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Magyarországot is figyelik a szlovákok

InfoRádió / MTI

Védelmi intézkedéseket rendeltek el Szlovákiában a Dunaszerdahelyi Járásban, Gabcsikovó községben, ahol egy vadmadárban kimutatták a madárinfluenza H5-ös vírusát. A szlovákiai védőzóna egy része átlóg az országhatáron.

A magyar kormányszóvivő tájékoztatása szerint Szlovákiában még vizsgálják, hogy a szélsőséges körülmények között emberre is veszélyes N1-es altörzsről van-e szó, de a szükséges intézkedéseket már elrendelték.

Batiz András közölte: Magyarországon egyetlen település sincs a védelmi zóna területén, és állattartás sem zajlik ott: gyakorlatilag a Duna árterületéről és szigetes részéről van szó.

Éjszaka intézkedtek

A magyar szakhatóságok azonban még az éjszaka folyamán megtették a szükséges előkészületeket, reggel pedig összeült a megyei védelmi bizottság is, hogy a szükséges megelőző intézkedéseket meghozza.

A Magyarországon megfigyelt települések: Kisbodak, Püski, Dunaremete, Darnózseli, Lipót, Hédervár, Ásványráró és Mecsér. Ezen a nyolc településen a szakemberek megkezdték a háziállatok és a szárnyasok regisztrálását.

A kormányszóvivő közlése szerint a településeken tilos vásárt, piacot, valamint állatbemutatót tartani, illetve tilos a vadászat is.

Kapcsolódó hang

Batiz András a határ menti védekezésrõl
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018