INFORÁDIÓ
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Holnap felhozhatják a négy magyar barlangászt

Infostart

Kedvező időjárás esetén csütörtök reggel hozhatják felszínre az olaszországi Gortani-barlangban lévő négy magyar barlangászt, akiknek két társa meghalt hétfőn, amikor elsodorta őket egy lavina - mondta el az InfoRádióban egy, az olasz hegyi- és barlangi mentőknél szolgáló magyar férfi.

Ádám Zsolt hegyi- és barlangi mentő szerint a magyarok jelenleg is a munkájukat végzik a barlangban, ahol biztonságban vannak, és szombatig van elég élelmük.

Ugyanakkor a rossz időjárási körülmények miatt nem szeretnék, ha a barlangászok maguktól a felszínre jönnének, ezért várhatóan csütörtök reggel helikopterrel hozzák le őket a hegyről.

Sok a baleset

"Felmegyünk, kiépítünk egy telefonvonalat, és megvárjuk a barlangászokat az éjszakázó helyükön; ha az időjárás nem akadályozza meg, másnap reggel már biztonságban lesznek" - tette hozzá a hegyi mentő.

Ádám Zsolt elmondta: ezen a környéken viszonylag gyakran történik baleset, telente a Júliai-Alpokban kifejezetten sok hó esik, és gyakoriak a lavinák.

Hétfőn a Gortani-barlangtől nem messze két magyar barlangászt sodort el lavina, ők meghaltak, négy társuk már úton van Magyarországra.

Hazahozzák az elhunytakat

A baleset férfi áldozata a Magyar Barlangi Mentőszolgálat tagja volt - mondta el az InfoRádióban a mentőszolgálat vezetőségi tagja.

Hegedűs Gyula hozzátette: folyamatban van az elhunytak hazahozatala.

Hozzátette: a milánói magyar konzulnak kell kiállítania azokat a papírokat, amelyekkel a két holttestet Magyarországra lehet szállítani.

Kapcsolódó hang

Hegedûs Gyula a balesetrõl
 
Ádám Zsolt a mentésrõl
 
Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018