eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A rendőröket vádolják a budapesti hajléktalan halála miatt

Meghalt egy hajléktalan nő Budapesten. A Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársa szerint azért fagyott meg, mert a rendőrök egy éjszaka kidobták pokrócait. A rendőrök azt mondják: állampolgári bejelentés alapján intézkedtek, mert a hajléktalanok nagy szemetet csináltak.

A II. kerületi kapitányság vezetője az InfoRádióban azt mondta: az elmúlt napokban sok bejelentést kaptak arról, hogy a Margit-híd budai lábánál nagy koszt csinálnak a hajléktalanok, és többen a szükségüket is ott végezik.

A rendőrök ezért igazoltatták az ott lévőket, és arra kérték őket, hogy menjenek be egy hajléktalanszállóra - mondta Hagymási Sándor.

A rendőrséget vádolják

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársa szerint eközben elvették a hajléktalanok meleg ruháit és pokrócait. Miletics Marcell szerint a nő ezért fagyott meg.

Hozzátette: évek óta azon dolgoznak, hogy a hajléktalanokat megóvják a nagy hidegben; ezért meleg ruhákkal is ellátják őket.

A rendőrök akár életveszélybe is sodorhatják őket, ha elveszik a ruhájukat - mondta Miletics Marcell.

Hagymási Sándor rendőrkapitány erről azt mondta, hogy a rendőrök a nőt nem igazoltatták, a hajléktalanoktól pedig nem vettek el semmit.

Elvihették a személyes holmikat, a rendőrök csak azokat a dolgokat dobták ki, amelyeket otthagytak - tette hozzá.

Az ügyet most a Menhely Alapítvány jogásza vizsgálja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×