eur:
392.76
usd:
366.14
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Eltörték egy fideszes aktivista karját

Folyamatosan gyógyul az új májat kapott kislány; eltörték a karját egy pécsi fideszes aktivistának; lassabban nőtt a magyar GDP, a magánynyugdíj-pénztárak egyelőre nem fizetnek - témák a reggeli lapokból.

Népszabadság

A Népszabadság azt írja, hogy kielégítő az állapota a második élődonoros májátültetésen átesett kislánynak, aki három héttel a műtét után ugyan szövődmények miatt visszakerült a műtőbe, de azóta folyamatosan gyógyul. A súlyos májbetegségben szenvedő kislány január 19-én édesanyja egyik májlebenyét kapta meg.

Egyelőre lezárva tartja Rippl-Rónai József Kalitkás nő című festményét az Ernst Galéria, arra várva, hátha Magyarország is bevezeti az 5 százalékos áfát a hazahozott képekre, ahogy más, "kultúrbarát" európai országokban szokás.

A tavaly ősszel, Chicágóban árverésen értékesített kép után 24 millió forintot kellene a költségvetésbe befizetni.

Magyar Nemzet

A Magyar Nemzetben az áll, hogy a kezét törte, valamint kezén és a térdén is zúzódásokat szenvedett az a pécsi fideszes aktivista, akit szórólapterjesztés közben egy tömbházban bántalmazott egy férfi múlt pénteken.

Amikor a férfi meglátta, hogy az idős nő fideszes szórólapokat tesz a postaládába, indulatosan közölte, hogy a kampányanyagokat inkább a kukába dobja - mondta a lapnak Borhidi Attila, a Fidesz választókerületi elnöke.

Miután az asszony folytatta a szóróanyag bedobálását a postaládákba, a férfi úgy nekilökte a kapunak, hogy eltört a karja és megsérült a lába is. (Friss információk!)

További információk itt!


Jövőre önálló szervként megalakul az Építésügyi Felügyelet. Erről az épített környezet átalakításáról és védelméről szóló törvény határoz, a jogszabályban egyértelműen elhatárolják az állami és az önkormányzati feladatokat.

Napi Gazdaság

A Napi Gazdaságban olvasható, hogy a piac által vártnál lassabban nőtt a magyar GDP 2005 utolsó negyedévében. A 4,43 százalékos NAPI-konszenzussal szemben csak 4,1 százalékról számolt be az Ecostat gyorsbecslése. Eszerint a globális lassulás Magyarországra is hatással volt.

A növekedés hajtóerejét továbbra is az ipar, az építőipar és az exportvezérelt szolgáltatások adják; a mezőgazdaság teljesítménye viszont jelentősen csökkent.

Átrendeződhet a szolgáltatások piaca, holnap szavaz ugyanis az Európai Parlament első olvasatban a rengeteg vitát kiváltott Szolgáltatási Irányelvről.

Az irányelv célja szerint garantálni akarja a közösségen belüli szolgáltatási szabadságot, de a számos kivétel kétségessé teszi a célok - nagyobb verseny és több munkahely - megvalósulását.

Világgazdaság

A Világgazdaság beszámol arról, hogy a magánnyugdíj-pénztárak egyelőre nem fizetnek járadékot a nyugdíjba vonulóknak, a jogosultak többsége ugyanis visszalép a társadalombiztosítási rendszerbe, vagy egyösszegű kifizetést kér. A pénztárak helyzetét nehezíti, hogy mivel új a rendszer, ezért az eddigi befizetések nem nyújtanak elégséges fedezetet a kifizetésekhez.

Zöld jelzést kapott a sztrádakötvény. Három kibocsátási hullámot terveznek, összesen 2 milliárd euró értékben, az első hullám tervezett határideje március 31., értéke 1,2 milliárd euró, a második kibocsátás kora ősszel, a harmadik késő ősszel várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×