eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Búvópatakra épül mélygarázs Budapesten

Búvópatakra épül a Pollack Mihály téri mélygarázs. A folyamatosan működő vízszivattyú zaja miatt nem tudnak aludni a környéken élők. A kerületi polgármester szerint a szerkezet hangszigetelésével megoldódik a probléma.

Tiltakoznak a környéken lakók a Pollack Mihály téri mélygarázs elhúzódó építése miatti éjszakai zaj miatt.

Kovács György, a tér melletti egyik ház lakója az InfoRádióban elmondta: tavaly február óta folytat levelezést a józsefvárosi önkormányzattal az ügyben, de a legutóbbi éjjeli zajmérésen is a megengedett szint dupláját mérték, ekkora zajban pedig nem lehet aludni.

"Amikor épp nem ment a betonozás, akkor is körülbelül a megengedett szint dupláját, 70 decibel fölötti értéket mérték, miközben az éjszakára megengedett maximum 45 decibel" - hangsúlyozta Kovács György.

Csúszik az átadás

Az ötszintes mélygarázs átadását a beruházó korábban 2006. elejére ígérte, de az építés során kiderült, hogy a terület adottságai miatt több időre van szükség, a speciális talajviszonyok miatti rétegvíz hátráltatta ugyanis a munkát.

Bogdán Tibor, a cég jogi képviselője legutóbbi nyilatkozatában nyár elejére ígérte az átadást.

Búvópatak, szivattyú

Csécsei Béla, a VIII. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: a búvópatak miatt állandóan szivattyúzni kell az építkezésen a vizet, ez a fő oka a zajterhelésnek.

"A búvópatak miatt ennek a szivattyúnak kényszerűségből állandóan mennie kell. ... Le kell szigetelni ezt a szivattyút, le kell fedni egy olyan zajvédő szigeteléssel, amelyik ezt a problémát megszűnteti" - tette hozzá Józsefváros polgármestere.

Csécsei Béla hangsúlyozta: amennyiben nem tesz eleget az építő cég ennek a kötelezésnek, az önkormányzat akár az építkezést is leállíttathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×