eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Adózók és felvételizők rohamozzák a postát

Február 15-e a felsőoktatási felvételi jelentkezés végső határideje, és egy sokakat érintő adóbevallási határidő, így szerdán várhatóan hosszú sorok alakulnak ki a postákon.

Az Oktatási Minisztérium (OM) főtanácsosa az InfoRádióban közölte: február 15-e nem csak a felvételi, hanem az érettségi jelentkezés határideje is, mivel tavaly óta az érettségi eredménnyel lehet a felsőoktatásba kerülni.

Bakos Károly hozzátette: a három határidő tavaly is egybeesett, de ebből nem alakultak ki különösebb problémák, mindenki el tudta intézni jelentkezését.

2005-ben több mint nyolcezren jelentkeztek interneten keresztül, az OM főtanácsosa arra számít, hogy idén is legalább ennyien jelentkeznek a világháló segítségével. Idén a megfelelő kód birtokában a fizetést is el lehet intézni - tette hozzá Bakos Károly.

Az OM munkatársa hozzátette: a postán továbbra is érdemes ajánlott levélként feladni a dokumentumokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×