eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány szerint a Fidesz javaslata blöff

A miniszterelnök szerint nem a kormányfő-jelöltek személye, hanem a programok alapján szavaznak majd az állampolgárok áprilisban. Gyurcsány Ferenc az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának, a párt nyugdíjas tagozatának és az MSZOSZ nyugdíjas választmányának közös rendezvényén beszélt erről.

A kormányfő szerint az MSZP és a Fidesz programja között különbség van a politikai radikalizmus, a társadalmi igazságosság, a felelősség, a munka- és a vállalkozásbarát politika, az együttműködés és a verseny, a családtámogatás, a nyugdíjrendszer, az adópolitika, az egészségügy, valamint a külpolitika tekintetében.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy nem hisz a politikai radikalizmus időszerűségében.

A nyugodt, építkező, közös és bátor kompromisszumok politikájára van szükség - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint az igazságosság a politikában azt jelenti, hogy mindenkinek biztosítani kell a "társadalmi felkapaszkodás" lehetőségét.

Ezzel szemben áll az alapvetően a felső középosztályokat támogató konzervatív politika - vélekedett Gyurcsány Ferenc.

Hozzátette: a felelősség azt jelenti, hogy a hatalomra jutó pártok megtartják választási ígéreteiket.

Csak az a politika lehet sikeres, amely egyszerre munka- és vállalkozóbarát. A versenyt korlátozni és szabályozni kell. A csak versenypárti politika és a csak munkapárti politikai egyaránt károkat okoz - mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a Fidesz javaslatát a 14. havi nyugdíj bevezetéséről politikai blöffnek nevezte.

Rájött a javaslattevő, hogy a nyugdíjasok százerei nem támogatják járulékcsökkentésre vonatkozó tervét, mert az csökkentené a szociális biztonságot - vélekedett a kormányfő.

Hozzátette: a Fidesz Szent István programját Háry János tervnek kellene nevezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×