INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

Gyurcsány a kormány célkitűzéseinek támogatását kérte a pártoktól

Infostart

A parlamenti pártok egységes támogatását kérte a kormányfő a magyar érdekeknek megfelelő európai uniós költségvetés eléréséhez.

Gyurcsány Ferenc az Országgyűlésben napirend előtt azt mondta: a következő hétéves keretköltségvetésnél Magyarország elsődleges célja az, hogy az egy főre jutó támogatások mértékét tekintve az első három tagállam között legyen.

A kormányfő fontosnak nevezte azt is, hogy az unió 2007 és 2013 közötti büdzséje finanszírozza az alsóbb rendű utak, valamint a lakóépületek felújítását.

A kormányfő az InfoRádió Aréna című műsorában, december 8-án azt mondta: az Európai Unió keretköltségvetésével összefüggésben nem elegendő indok a magyar vétóra az, hogy a nettó befizetők nem akarnak több pénzt adni a büdzséhez.

Tárgyalni kell annak érdekében, hogy a magyar igények a lehető leginkább teljesüljenek – mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc jelezte, hogy Magyarország kész a kompromisszumokra, ha teljesülnek elvárásai.

Az uniós költségvetési alku utolsó éjszakai vitái arról szólnak, hogy megpróbálják a fontos, egyedi kérdéseket is beépíteni a javaslatba. Születhetnek speciális, Magyarországra vonatkozó szabályok is – közölte. Hozzátette: lobbizik azért, hogy a közép-magyarországi régióra ilyen különleges szabályok vonatkozzanak.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: a kormány célja, hogy a felzárkózást szolgáló kohéziós források ne csökkenjenek, a pénzt Magyarország a számára legmegfelelőbb formában költhesse el, valamint az egy főre jutó támogatások tekintetében az első három hely valamelyikén legyen. Hozzátette: elégedett lenne, ha ez sikerülne.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018