eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György

A gyógyszerek húsz százalékát kidobjuk

Főként lejárt szavatosságú gyógyszerek és nem gyógyhatású készítmények kerülnek a legnagyobb mennyiségben a gyógyszertárakban egy hete elhelyezett gyűjtődobozokba. A betegek a patikaszerek húsz százalékát nem használják fel, ezért évente csaknem kétezer tonna gyógyszert halmoznak fel.

Zalai Károly, a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy tapasztalatai szerint a magyar „spájzolós nép”: a lejárati időre gyakran nem figyelve halmoz fel gyógyszereket – jellemzően antibiotikumokat –, amelyek aztán felbontatlanul végzik a gyűjtőládákban.

Hozzátette: a gyógyszerészek szükség esetén tanácsot adnak a bevitt készítményekről, de a gyűjtőládákba dobott medicinákhoz már nem nyúlhatnak, mert a patikaszerek rögtön az égetőbe kerülnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×