INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Nem hajtják be adók módjára a BKV-s pótdíjakat

Infostart / InfoRádió
A főváros vezetése nem folytat egyeztetést a BKV-val arról, hogy a be nem fizetett pótdíjat adók módjára hajthassa be a közlekedési társaság.

Demszky Gábor főpolgármester szerint, ha a BKV megkeresi a fővárost ebben az ügyben, akkor megvizsgálják a jogi lehetőségeket.

Szerdán az RTL Klub esti Híradója számolt be arról, hogy a BKV egyeztetést folytat a fővárosi önkormányzattal arról, hogy a parkolási cégekhez hasonlóan, közvetlenül a bliccelők számlájáról hajtsák be a ki nem fizetett pótdíjakat.

Eszerint a BKV arra a legfelsőbb bírósági döntésre alapozna, ami az önkormányzati tulajdonú parkolási társaságoknak lehetővé tette az adók módjára behajtást, azaz a pótdíj összegének saját számláról vagy a fizetésből történő levonását. A közlekedési cég ugyanis évi négymilliárd forintnyi pótdíjat ró ki, de csak a felét tudja behajtani.

A hírt a BKV sajtóosztálya egyelőre nem kommentálta, ám a felvetésről a főpolgármesteren kívül nem tud Vajda Pál városüzemeltetési főpolgármester-helyettes és Tiba Zsolt főjegyző sem.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk