eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Beismerő vallomást tett az aszódi rabló

Beismerte bűnösségét az aszódi, pénzszállító autó elleni fegyveres rablás elsőrendű vádlottja a Pest Megyei Bíróságon. A férfi vezette a támadók autóját 2003. május 12-én, de arról nem tudott, hogy társainál fegyver van. Azt hitte, csak lopni mennek.

"Nagyon megbántam, hogy részt vettem az akcióban" – mondta a bíróságon a büntetett előéletű férfi, aki szerint egyik társuk a biztonsági cégnél dolgozott, így tudott arról, hogy az aszódi fiókhoz induló pénzszállító egyik ajtaja rossz, és a rablás napján csak két idősebb biztonsági őr lesz szolgálatban.

A nyomozók adatai szerint két és fél évvel ezelőtt három álarcos fegyveres támadta meg az aszódi OTP fiók előtt várakozó pénzszállító autót, géppisztolyból lövéseket adtak le, majd 481 millió forinttal elmenekültek. Személyi sérülés nem történt.

Az első gyanúsítottat még 2003 májusában elfogták, majd az eljárás során csaknem tucatnyit. Volt, akit nemzetközi elfogatóparanccsal az Interpol hozott haza Németországból, volt aki néhány napja hamis útlevéllel akart Romániába szökni, de a határon feltartóztatták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×