eur:
389.69
usd:
364.57
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Novák Előd alelnök, felesége, Dúró Dóra elnökhelyettes, független országgyűlési képviselő és Toroczkai László polgármester, a mozgalom elnöke (b-j) a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusán az ásotthalmi sportcsarnokban 2019. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Toroczkai László otthagyja a polgármesterséget

Erről Dúró Dóra beszélt. A Mi Hazánk alelnöke elmondta, hogy a pártelnök lesz a frakcióvezetőjük.

Hét mandátummal bejutott a parlamentbe a Mi Hazánk. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese a Spirit Fm-en elmondta: bizonyos tekintetben meglepték az eredmények, másrészt viszont nem.

„Ismét olyan választáson vagyunk túl, ami a közvélemény-kutatók fekete napja volt. Azt, hogy a Fidesz ilyen többséget szerezve, újabb kétharmaddal nyeri meg a választást, egyetlen kutatócég jelezte csak lehetőségként. És a Mi Hazánk Mozgalmat is alulmérte a kutatók mindegyike. Ez azért is fájó, mert rendre látható, hogy alul mérik a kis pártokat” – jegyezte meg.

Dúró Dóra egyetért Török Gábor azon, Telexen elhangzott kijelentésével, hogy

ennek a választásnak ellenzéki oldalon egyetlen nyertese volt, mégpedig a Mi Hazánk Mozgalom.

A politikus szerint ennek oka nem az ellenzék szervezeti felépítésében keresendő, hanem abban, hogy nem tudtak versenyképes víziót felmutatni a szavazóknak.

“Egyértelmű, hogy ellenzékváltásra van szükség” – mondta Dúró Dóra.

Azt is közölte, hogy Toroczkai László pártelnök beül az országgyűlésbe, és ő lesz a Mi Hazánk frakcióvezetője. Ezzel az összeférhetetlenségi szabályok miatt ott kell hagynia a polgármesteri posztját Ásotthalmon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×