eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ungár Péter, az LMP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az LMP-nek is lehet frakciója

A DK segíthet ebben.

Az LMP is alakíthat frakciót a következő Országgyűlésben - erről beszélt képviselőjük, Ungár Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az ellenzéki politikus elmondta: úgy állapodtak meg a DK-val - "és magabiztos vagyok, hogy ezt tartani fogják" -, hogy Gyurcsány Ferenc pártja kisegíti az LMP-t, ha nem lenne elegendő képviselőjük a frakcióalakításhoz.

Erre a vasárnapi eredmény tükrében szükség lesz, hiszen egy országgyűlési képviselőcsoport létrehozásához minimum öt parlamenti képviselő szükséges. Az LMP az egyesült ellenzék listájáról három helyhez juthat, míg Csárdi Antal egyéni választókerületben szerzett mandátumot Budapesten.

Ungár Péter azt is elmondta, hogy a közös listán a soron következő LMP-s jelölt Bakos Bernadett, így várhatóan vele alakíthatnak frakciót.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×