eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Századvég: mélyponton Márki-Zay Péter lakossági megítélése

A megkérdezettek 68 százaléka kedvezőtlen véleményen van az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről – derül ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Századvég felmérése a politikai szempontból aktív magyarok körében megvizsgálta az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje választói megítélésének alakulását. A kutatás szerint februárról márciusra 62-ről 68 százalékra nőtt a Márki-Zay Péterről negatív véleményt megfogalmazók aránya, míg a politikust kedvelők tábora 33-ról 29 százalékra csökkent az említett időszakban. A felmérések szerint Márki-Zay Péter népszerűsége folyamatosan csökken, 2021 októberéhez, jelöltté válásához viszonyítva az őt elutasítók aránya 21 százalékponttal 47-ről 68 százalékra nőtt.

Márki-Zay Péter személye és politikája az ellenzéki összefogás szimpatizánsai, illetve a magukat baloldalinak vallók körében is megosztó: az ellenzéki összefogás szavazóinak 16 százaléka, a magukra baloldaliként tekintő megkérdezettek 26 százaléka nem kedveli a miniszterelnök-jelöltet. Az önbesorolásuk szerint középen állók többsége (54 százaléka) negatívan vélekedik Márki-Zay Péterről, ezzel szemben 40 százalékuk kedvező véleményt fogalmazott meg a politikusról.

A bizonytalan szavazók 12 százaléka kedveli a baloldali listavezetőt, ezzel szemben közel háromnegyedük (73 százalékuk) kedvezőtlen véleményen van róla.

Budapesten 2022 januárjában a fővárosi válaszadók 52 százaléka elutasította, 42 százaléka pedig kedvelte Márki-Zay Pétert, a legújabb közvélemény-kutatási adatok szerint a budapestiek 61 százaléka negatívan, 37 százaléka pozitívan nyilatkozott a kormányfőjelöltről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×