eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kiürítik a szavazóurnát egy budapesti szavazókörben az európai parlamenti választás befejezése után 2014. május 25-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

187-en ügyelnek a szavazás tisztaságára

Az egyéni választókerületi székhelyekre csak a Fidesz-KDNP küldött megfigyelőt.

Az április 8-ai országgyűlési választásra 187 megfigyelőt vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság,

18-at a levélszavazatok ellenőrzésére, 72-t a külképviseletekre, 97-et az egyéni választókerületi székhelyekre a levélszavazatok gyűjtésére szolgáló urnák felügyeletére.

A választási eljárási törvény szerint külképviseletekre a jelöltet állító jelölőszervezetek, valamint a független jelöltek külképviseletenként két-két megfigyelőt bízhatnak meg. A közös jelöltet állító jelölőszervezetek együttesen jogosultak két megfigyelő megbízására.

A Nemzeti Választási Iroda mellé a szavazási iratok és a szavazatok megszámlálása törvényességének ellenőrzésére küldhettek öt megfigyelőt az országos listát állító jelölőszervezetek.

Az országgyűlési egyéni választókerületi székhely településeken is lehetőség van a levélszavazatok leadására, a pártlistát állító jelölőszervezetek oda ugyancsak megbízhatnak megfigyelőket.

A külképviseletekre a Fidesz-KDNP 31, a Jobbik 15, a Momentum Mozgalom és az MSZP-Párbeszéd 10-10, az Együtt 6 megfigyelőt küld. Az NVI-hez a szavazási iratok ellenőrzésére és a levélszavazatok számlálására a Fidesz-KDNP és a Jobbik 5-5, az MSZP-Párbeszéd 4, a DK és a Momentum 2-2 megfigyelőt küldött.

Az egyéni választókerületi székhelyekre csak a Fidesz-KDNP küldött megfigyelőt, minden székhelytelepülésre egyet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×