eur:
393.08
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Donald Trump amerikai elnök beszél az oklahomai Tulsában tartott kampányrendezvényén 2020. június 20-án. A koronavírus-járvány miatt Trump több mint három és fél hónap után rendezhetett ismét kampánygyűlést a járvány miatt csak részben megtelt BOK Centerben.
Nyitókép: MTI/EPA/Albert Halim

Megtréfálták Donald Trumpot a hamis jegyvásárlók?

Az amerikai elnök stábja tagadta, hogy összehangolt ellenzéki akció miatt voltak kevesebben a hétvégi kampányrendezvényen, mint tervezték. Tinédzserek egy csoportja azt állította, a közösségi médián buzdították az embereket: vegyenek jegyet, de maradjanak távol.

Donald Trump a hithű republikánus oklahomai Tulsában indította újra a kampányát szombaton. Az elnök azzal nyitott, hogy „nagyon rossz emberek vannak kint” – ugyan nem nevezte meg őket, de valószínűleg a BLM, a Fekete Életek Számítanak csoport ellene tüntető aktivistáira gondolt.

A kétórás fellépés idején azt is megjegyezte: utasítást adott ki a koronavírus-tesztek lassítására,

mert a sok tesztelés sok esetet derített fel.

A Fehér Ház később közölte: „az eknök ezt nyilvánvalóan viccnek szánta”.

Demokrata kihívójára kitérve azt mondta: Joe Biden a „radikális baloldal bábja lesz”. A tüntetőket pedig „kizökkent baloldali csőcseléknek” nevezte, akik megszentségtelenítik az emlékműveket, sárba tiporják az amerikai történelmet és „megfélemlítik azokat, akik nem igazodnak hozzájuk.”

Trükkös kísérlet a Trump-támogatók távoltartására

Megjegyzésein kívül legalább ekkora téma lett, hogy csak kevesen mentek el megnézni az elnököt. Trump a jegyinformációk alapján egymillió lelkes hívőre számított a városban. A helyi tűzoltóság szerint viszont a 19 ezer férőhelyes stadionnak mindössze 6000 ülését foglalták el. És úgy tűnik, azért, mert a jegyek egy részét Trump-ellenes érzelműek vásárolták fel, akik persze nem jelentek meg.

A BBC-nek nyilatkozó Elijah Daniel egyike volt azoknak a koreaipop-rajongóknak és TikTok app felhasználóknak, akik a jegyfoglalásokra buzdították a Trump-ellenes tábort.

A fiatalember szerint nem feltétlenül a kampányuk, hanem az elnök iránti lanyha érdeklődés volt az oka az üres széksoroknak.

„A K-pop rajongók és TikTok-felhasználók inkább azt mutatták meg, hogyan próbálja felpumpálni hamis adatokkal a nézői számokat”

– mondta.

Donald Trump újraválasztási kampánya tagadta, hogy sikeres lett volna a szabotázs, mert a gyűlésekre érkezési sorrendben lehet bemenni.

„A balosok és az online trollok győzelmi kört futnak és azt hiszik, hogy befolyásolták a nézőszámot, de nem tudják, hogyan folynak le a gyűléseink”

– mondta Brad Parscale kampányilletékes.

Tinik tömegei vettek Trump-jegyet, majd maradtak távol

Steve Schmidt volt republikánus kampánymunkatárs, aki időközben Trump bírálója lett, azt mondta, hogy csak a 16 éves lánya és barátai több száz jegyet foglaltak le azzal, hogy nem mennek el. Amerika-szerte más tinik is ezt tették – írta a Twitteren.

Külön megdicsérte a K-pop-rajongókat és más tiniket a Demokrata párt radikális szárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortez kongresszusi képviselő, aki azt írta a platformon, hogy „elárasztották a Trump-kampányt a hamis jegyfoglalásokkal”.

Függetlenül attól, hogy mennyire volt sikeres a Trump-ellenes trükk, ellenérzéseket váltott ki, hogy még nem szavazókorú tizenévesek befolyásoltak egy politikai nagygyűlést.

Nem sikerült megakadályozni a Trump-hívők bejutását

A BBC ugyanakkor megjegyezte, hogy a rendezők mindig több jegyet hagynak jóvá, mint amennyi ülőhely van és így a szabotőrök nem tudták megállítani a valódi Trump-hívők bejutását. Úgy tűnik viszont, hogy elhitették az elnök stábjával, hogy többen voltak kíváncsiak a szereplésére, mint ahányan valójában el akartak menni.

A nagygyűlésre a még továbbra is tartó koronavírus-járvány közepette került sor. A résztvevők szorosan egymás mellett álltak és csak kevesen viseltek maszkot.

Az emberekkel aláírattak egy nyilatkozatot, hogy ha megbetegszenek, nem tehetik felelőssé a Trump-kampányt.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×