eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Sokkal spórolósabbak a férfiak Szlovákiában, mint a nők

Szlovákia lakosai átlagban 106 eurót tudnak megtakarítani havonta; egy felmérésben vizsgált országok közül Ausztria végzett az élen, ahol a lakosok havonta 245 eurót tudnak megspórolni. A harmadik helyen Csehország zárt - havi 96 euróval.

A havi megtakarítások összege minden országban nőtt, kivételt csak Szlovákia képezett, ahol az előző évi adatokhoz képest nem változott a helyzet. Mindez az IMAS International társaság által végzett felmérésből derül ki.

Bár Szlovákia lakosságának magasabb lett a jövedelme, az elmúlt években megnövekedtek a lakhatással és az étkezéssel kapcsolatos kiadások, ami miatt nem tudnak több pénzt megtakarítani

- szólnak takarékpénztári szakértői elemzések.

Az adatközlők 22 százaléka ráadásul azt mondta, a fizetésük változatlan maradt.

Hogy nehéz megtakarítani, azt a családalapítás költségeinek növekedése éppúgy megerősíti, mint a váratlan kiadások és a tartozások visszafizetése, valamint a szintén nem várt megbetegedések kezelési költségei.

A szlovákiai

férfiak ugyanakkor 30 százalékkal több pénzt spóroltak meg (124 euró), mint a nők (87 euró).

A legtöbbet talán a huszonévesek tudják félretenni, 114 eurót. Ennek okai között az alacsonyabb megélhetési költségek, illetve a fiatalok esetében egyre növekvő fizetés, amit a munkaerőhiány indokol.

A felmérésben megkérdezettek 95 százaléka a váratlan megtakarításokra spórol.

A megkérdezettek 67 százaléka otthona felújítására, illetve bevásárlásra is gyűjt. A nyugdíjas időszakra a lakosok több mint fele gondol spóroláskor. Egyharmaduk nyári és téli utazásra tesz félre.

Külön számlára inkább a nők, életbiztosításra inkább a férfiak gondolnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×