INFORÁDIÓ 
2018. június 22. péntek
Paulina

Nagy-Britanniában kampányol Soros György

A Brexit ellen kampányol Soros György az Egyesült Királyságban. A kilépés megakadályozására néhány angol milliomossal és baloldali közéleti személyiséggel próbál szövetkezni, akiket vacsorára hívott össze londoni házába.

A brit népszavazás szoros eredménnyel, de végtére azt nyilvánította ki, hogy a britek kilépnének az Európai Unióból, mert az túlságosan beavatkozik például az igazságszolgáltatás független gyakorlásába. Soros György azonban az egységes Európa gondolatának a híve, és a jelenlegi bizonytalanságot kihasználva, kész dollármilliókat invesztálni a britek uniós tagságának megőrzése érdekében. Ha kell, más Brexit-ellenzőket összefogva, megbuktatja Theresa May-t és kormányát.

A brit Brexit-ellenzők Best of Britain elnevezéssel szervezkednek, ennek a vezetőit látta vendégül Soros György vacsorán London legdivatosabb városnegyedében, Chelsea-ben lévő házában. Haladék nélkül hirdetéskampányt finanszíroznak abból a célból, hogy a Brexitről legyen újabb népszavazás Nagy-Britanniában. Hátha a kilépés körüli, részben Brüsszel által mesterségesen keltett káoszt megtapasztalva, másodszorra a bennmaradás mellett voksol a nép.

A kiírásról csak a parlament dönthet, de ott már erősen mozgolódnak a Brexit ellenzői. A Soros és társai által indítandó kampánynak az lesz az üzenete, hogy még nem késő leállítani a kilépést, amelynek levezénylését az eredeti népszavazás után Theresa May vállalta.

Sorosék tömeggyűléseket terveznek, és a fiatalok megnyerése céljából pop-koncerteket rendeznének. A hétfői vacsorán díszvendégként Lord Malloch-Brown volt szocialista miniszter, a Best of Britain mozgalom elnöke jelent meg. Úgy hírlik, tárgyaltak a kampány és a rendezvények finanszírozásáról, Soros György a nyílt társadalom mozgalma nevében máris adott 400 ezer fontot, de a Daily Telegraph napilap úgy értesült, hogy a vacsora résztvevői egyelőre nem ígértek pénzbeli hozzájárulást az amerikai milliárdos angliai kezdeményezéséhez.

Kapcsolódó hang

Nagy-Britanniában kampányol Soros György
 


Kezdőlap Tudósítóink Nagy-Britanniában kampányol Soros György

A címlapról ajánljuk

Visszatér Kulka János

Visszatér Kulka János

Úgy tudni, a színpadtól visszavonultan élő színész először a mozivásznon mutathatja meg újra...