eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nemzetközi összefogást sürgetnek a keresztények védelmében

Nemzetközi összefogást sürgetnek a keresztények védelmében

A németországi evangélikus egyház segélyszolgálata, az Open Doors átfogó felmérést készített a keresztények helyzetéről a világban, és megállapította, hogy egyre jobban terjed a keresztények üldözése. Az Open Doors 50 országot sorol fel, ahol a keresztények kíméletlen hatósági megtorlásnak vannak kitéve, ezért a segélyszervezet nemzetközi összefogást sürget védelmükben.

Észak-Koreában a vallás már ismeretlen fogalom a lakosság körében – olvasható a phenjani kormány hivatalos ismertetőjében, ami lényegében azt is jelenti, hogy a keresztényeket vagy kiirtották, vagy kényszermunkatáborba zárták.

Ha nem is a kommunista diktatúra embertelen eszközeivel, de csaknem ennyire hatásosan üldözik a keresztényeket Afganisztánban és számos más iszlám országban, így Szaúd-Arábiában, vagy Katarban, de egy ideje már Törökországban is, – olvasható a német evangélikus egyház Open Doors nevű segélyszervezetének most közzétett jelentésében.

Ebben az Open Doors rámutat arra, hogy egy ideje még a korábban türelmi intézkedésekkel büszkélkedő, buddhista és hindu többségű országok is fokozódó mértékben veszik célba a más vallásúakat, köztük elsősorban a keresztényeket, akiket – úgymond – a nemzeten belüli idegen testnek tekintenek, amitől mielőbb szabadulni kell.

A jelentés sajnálatosnak nevezi, hogy a nyugati politikusok egyszerűen szemet hunynak a keresztények üldözése felett, kiváltképpen akkor, ha erre a nemzetközi biztonságpolitikában szövetségesként fellépő országokban kerül sor.

Az Open Doors eddig főleg a harmadik világ ínséget szenvedő lakossága számára folytatott gyűjtésekkel tette ismertté a nevét, most – első alkalommal – a keresztények üldözése ellen emelte fel a szavát, mert nem tudja ölbe tett kézzel nézni, hogy számos országban lábbal tiporják a legelemibb emberi jogokat, a vallás szabad gyakorlását. Ennek szavatolása érdekében az evangélikus segélyszervezet felkérte a berlini kormányt is, hogy emelje fel szavát az érintett kormányokkal folytatott tárgyalásai során a emelje fel szavát a hitélet általános szabadságának biztosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×