eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A szabaddemokrata pártelnök szerint Merkelnek le kellett volna zárnia a határokat

A szabaddemokrata pártelnök szerint Merkelnek le kellett volna zárnia a határokat

A Német Szabaddemokrata Párt elnöke sürgette a Földközi-tengeren keresztül vezető migrációs útvonal lezárását és Észak-Afrikában olyan átmeneti táborok létesítése mellett foglalt állást, amelyekben a menekülni kényszerülő afrikaiak bevándorlását törvényes körülmények között készítenék elő. Christian Lindner a Bild-Zeitung című bulvárlapnak adott interjúban leszögezte azt is, hogy a befogadott menekülteknek távozniuk kell Németországból, ha szülőföldjükön megtörtént a békés kibontakozás és az élet visszatért a normális kerékvágásba. Nyilatkozatában a pártelnök élesen bírálta a kancellár menekültpolitikáját is.

Christian Lindner hangsúlyozta, hogy mindent meg kell tenni a két évvel ezelőtt történt menekültválság megismétlődésének megakadályozására.

Ennek érdekében a Német Szabaddemokrata Párt elnöke Észak-Afrikában olyan táborok felállítását indítványozta, amelyekben az Európa felé tartó migránsok várakoznának bevándorlási kérelmük intézésére. Így elejét vehetnék azoknak a szerencsétlenségeknek is, amelyeknek a Földközi-tengeren keresztül az embercsempészek közvetítésével az európai partok felé induló migránsok ki vannak téve.

Ezáltal törvényes mederbe lehetne terelni a bevándorlást

- közölte Christian Lindner, a legnagyobb német bulvárlapnak, a Bild-Zeitungnak adott interjúban – és úgy vélte, nem feltétlenül fontos, hogy a menekültek beilleszkedjenek a német társadalomba, mert ha szülőföldjükön helyreáll a béke, szükség lesz rájuk a hazájuk újjáépítésében. A Német Szabaddemokrata Párt elnöke feltette a kérdést, ki hozza helyre Szíriát, ha nem azok, akik átmeneti menedékre találtak Németországban és nem egyszer még továbbképzésben is részesültek.

A Bild-Zeitungnak adott nyilatkozatában bírálta Angela Merkel menekült-politikáját és rámutatott arra, hogy a kancellár két évvel ezelőtt humanitárius szükséghelyzetben cselekedett, ezt követően azonban ismét érvényesítenie kellett volna a menekültekre vonatkozó uniós szabályokat és le kellett volna zárnia a határokat. Lindner síkra szállt új bevándorlási törvény mellett, amely rögzítené, hogy csak az telepedhet le, aki beszél németül, tiszteletben tartja az ország alkotmányát és gondoskodik családja eltartásáról, függetlenül attól, hogy milyen vallási felekezet tagja.

Christian Lindner pártja a legutóbbi, négy évvel ezelőtt tartott országos választáson nem tudta megszerezni a parlamenti bejutáshoz szükséges öt százalékot, most azonban komoly esélye van, hogy visszatérjen a berlini törvényhozásba, mert a legfrissebb felmérések szerint támogatottságuk megközelíti a 10 százalékot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×