eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Elszomorította támogatóit Kiska

Elszomorította támogatóit Kiska

Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök bejelentette, nem tervez politikai pártot alapítani, nem indul a 2020-as parlamenti választásokon és nem pályázik a miniszterelnöki posztra sem. Az ellenzéki pártok képviselőit elszomorította az államfő bejelentése.

Andrej Kiska a facebookon közzétett videóüzenetben számolt be a terveiről.

„Nem alapítok politikai pártot, nem indulok a parlamenti választásokon

és természetesen egyáltalán nem gondolkodom azon, hogy megpályázzam a miniszterelnöki széket” – jelentette ki a szlovák köztársasági elnök.

Andrej Kiska hozzátette, legkésőbb jövő szeptemberben tájékoztat arról, hogy független jelöltként újra elindul-e az elnökválasztáson.

Az államfő azt követően jelezte szándékait, miután a kormánykoalíció fokozta a bírálatát amiatt, hogy Kiska rendszeresen a kormánygéppel utazik haza a családjához Poprádra. Főként Robert Fico kormányfő, Robert Kaliňák belügyminiszter és Andrej Danko házelnök támadta az elnököt.

Régóta téma a szlovák parlamentben, hogy az államfő komoly politikai tényezővé válhat. Tavaly kiderült, hogy Andrej Danko korábban titokban egyeztetett az ellenzéki Richard Sulíkkal, az SaS vezetőjével arról, hogy a köztársasági elnök beléphet a pártpolitikába.

Igor Matovič, az Egyszerű Emberek vezetője szerint Kiska bejelentése megnehezíti a jelenlegi helyzetet.

„Abban bíztam, hogy az elnök létrehoz egy új, jó politikai pártot, és segít eltávolítani a jelenleg kormányzó korrumpált hulladékot”

– fogalmazott élesen Matovič.

Az ellenzéki képviselő hozzátette, szerinte Kiskának elismert morális egyéniségként helye van a politikában.

Lucia Nicholsonová, a parlament ellenzéki alelnöke reméli, hogy Andrej Kiska indul a következő elnökválasztáson.

„Jobb elnököt nem is kívánhatnánk magunknak” - jelentette ki Nicholsonová, aki gratulált is a köztársasági elnök családjának.

Andrej Kiska ugyanis azt is bejelentette, hogy feleségével újabb gyermekáldás elé néznek.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×