eur:
394.36
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ingatlanpiaci vérfürdő lesz a Jolie-Pitt válás

Miközben a bulvársajtó az Angelina Jolie-Brad Pitt házaspár válásának erkölcsi kérdéseit boncolgatja, a szakadó színészduó összefonódott pénzügyei is bőséges témát szolgáltatnak. Brangelinának ugyanis az ingatlanportfólió mellett egy borászaton is meg kell osztoznia.

„Ingatlanpiaci vérfürdő” lesz a Jolie-Pitt válás – fogalmazott nem éppen elegánsan a newscom ausztrál híroldal. A hollywoodi sztár-pár vagyonát – egy sor amerikai és európai luxusbirtokot – 400 millió dollárra becsülik.

Brad Pitt számára az egyik legnagyobb érzelmi köteléket a hollywoodi Los Felizben található ötszobás ház és melléképületei jelentik. Itt élt annak idején még Jennifer Anniston férjeként és egy ideig kérdéses volt, megtarthatja-e az ingatlant a Jolie által a gyerekeikkel erőszakoskodó apának beállított színész.

Annistonnal való szakítása után Pitt a tengerparti Malibuban is vett egy pazar házat. Ennek értéke a 2005-ös 8 és félmillió dollárról mostanra közel 14-re ugrott, legalábbis ennyiért próbálják eladni. Emellett a szintén kaliforniai Santa Monicában is van a párnak egy szerény, 5 milliós víkendlakja, a hozzá tartozó földdel.

Egyéb ingatlanok mellett a Brangelina-birodalom ékköve a dél-franciaországi Chateau Miraval, összesen 35 hálószobával, amiért 60 millió dollárt fizettek.

Itt tartották 2014-ben esküvőjüket és itt található az a borászat is, ahol a Wine Spectator borászati szaklap 100-as listájára egyedül felkerült rosét, a Miraval Cotes de Provence-t állítják elő. Hírek szerint Brad Pittnek nagy veszteség lenne, ha meg kellene válnia tőle, mert szeret borral foglalkozni, viszont Jolie is kötődik a birtokhoz, mert itt közelebb érzi magát 2007-ben elhunyt édesanyjához.

De hogyan is oszthatják fel a vagyont, miközben a gyerekeik felügyeleti jogáról vitáznak? Mint kiderült, az esküvő előtt a pár szerződést kötött és ez elég egyértelműen rendelkezik arról, hogy kinek mi jár.

A 12 közös ingatlanból hét egyértelműen Pittet illeti meg, kettő Jolie-é. A fennmaradó hármat közösen vették, még mielőtt összeházasodtak volna. A celeb-hírekkel foglalkozó TMZ-oldal szerint így nem sok vita lehet a vagyonmegosztásról.

Annál inkább lehet vita viszont arról, hogy kinél is maradjanak a gyerekek – minden valószínűség szerint Jolie-nál - és hogy Pitt milyen feltételek mellett láthatja majd őket. Jolie kizárólagos felügyeletet kért a hat gyerekre és Pitt számára nehéz idők jöhetnek, legalábbis erre utal, hogy a válásról szóló bejelentés után eltelt egy hétben nem láthatta őket.

Bár úgy tűnik, Pitt nagyobb vagyonnal léphet ki a házasságból, mint felesége, erkölcsi értelemben Jolie van jobb helyzetben. ENSZ jószolgálati nagykövetként és számos ügy szószólójaként sokkal nagyobb az erkölcsi tekintélye, mint leendő exférjének.

Emellett több kommentátor is megjegyzi, hogy mesteri médiakampányt folytat és a celeb-magazinok lapzártáinak tudatában úgy időzítette a bejelentést, hogy Pitt válasza nyomtatásban csak egy hét csúszással jelenhessen meg.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×