INFORÁDIÓ
2022. augusztus 12. péntek
Klára

hírek

inforádió

tudósítóink

radikalizmus

európai unió

szélsőséges

nyilatkozat

eu

Az EU mindent megtesz a radikalizmus ellen

Infostart

Az Európai Unió tagállamai készek mindent megtenni annak érdekében, hogy elnyomják az egyre erősödő radikalizmust és elnémítsák a szélsőséges hangokat a kontinensen. Mindezt az unió igazságügyi miniszterei fogalmazták meg közös pozsonyi nyilatkozatukban.

Az Európai Unió tagállamainak igazságügyi miniszterei a totalitárius rendszerek áldozatainak európai emléknapja alkalmából tartott kétnapos találkozón gyűltek össze a szlovák fővárosban.

A tárcavezetők kedden kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy az európai értékrend összeférhetetlen a szélsőséges eszmékkel és a radikalizmus bárminemű megnyilvánulásaival.

„Nyilatkozatot fogadtunk el, amelyben hangsúlyoztuk, hogy a szélsőségek elleni küzdelemben a már bevált módszerek mellett kitartunk, és egyidejűleg megerősítjük azokat az extrémizmus megnyilvánulásaival szemben, annak érdekében, hogy a társadalomra káros radikalizmust visszaszorítsuk” – mondta Lucia Žitňanská, elnöklő szlovák tárcavezető, hangsúlyozva, hogy a találkozón sok gondolat hangzott el a fiatalokkal kapcsolatban.

„Ismételten beszéltünk arról, hogy a múlt megismerése, az ifjúság nevelése és a művelődés közüggyé tétele kulcsfeladat napjainkban a társadalom radikalizálódása elleni küzdelemben, mert csak a megfelelő ismeretek birtokában lesz képes a jövő nemzedéke szembeszállni a szélsőségekkel” – szögezte le Žitňanská.

A pozsonyi találkozón jelen volt Navracsics Tibor is. Az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa elmondta, bőven akad tennivaló a radikalizmus visszaszorításának terén. „Magunk elé állítandó követelmény, hogy a jövő generációjára leselkedő veszélyeket közös erővel semlegesítsük. A demokratikus szocializáció új és modern csatornáit kell kifejleszteni, hogy a jogállamiság és a demokratikus berendezkedési elvek a jövő nemzedék számára is attraktívvá váljanak” – fogalmazott Navracsics Tibor, Magyarország uniós biztosa.

Kapcsolódó hang

Az EU mindent megtesz a radikalizmus ellen
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018