eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Erősíti a monarchiát a királyi bébi körüli lazaság

Alig három órával azután, hogy szombaton kora reggel a londoni St. Mary's kórházba érkezett a Cambridge-i hercegi pár Vilmos és Katalin, fél kilenc után néhány perccel megszületett második gyermekük, egy kislány. S még aznap visszatértek a csecsemővel londoni lakhelyükre, a Kensigton Palotába. Mielőtt vidéki kastélyukba utaznak tovább, meglátogatták őket, unoka-nézőben a nagyszülők.

A brit trón negyedik számú várományosának megszületése forintra átszámítva mintegy 700 milliót fog jövedelmezni Angliának, részben az idegenforgalom fellendülése folytán, de főként azért, mert a brit pénzverde öt fontsterling értékű emlékérmet bocsátott ki numizmatikai gyűjtők számára.

Az újszülött kislányt a kórház bejárata előtt mutatták be boldog szülei az összegyűlteknek és a fotósok seregének. A baba békésen aludt, fehér horgolt főkötőben, csipke takaró alatt.

Mi lesz a neve? Hamarosan eldöntik. Nyilatkozatok nem hangzottak el, a kékpulóveres Vilmos herceg a gépkocsija hátsó ülésére helyezte a babaülést, a volán mögé ült és elhajtottak a Kensington Palotába. Ott fogadta mindkét ági nagyszüleit a trónöröklésben negyedik helyet elfoglaló újszülött. Az immár négytagú család rövidesen leutazik Norfolkba, az állandó lakhelyének tekinthető Anmer Hall palotába.

A kislány megszületésének örömteli hírét előbb Twitteren tudatták, csak valamivel később jelent meg a Buckingham palota kovácsoltvas kapuja mellett a faragott díszű, aranyozott állvány, a szülészek által aláírt kórházi jelentéssel. Hétfőn ágyúk dísz-össztüze dördül el a Hyde Parkban és a Tower ősi falainál, mint ahogyan ez szokás királyi utódok születésekor.

Huszonöt éve nem született kislány a királyi családban, vasárnap ezért rózsaszín kivilágítást kapott a Tower híd, a London Eye óriáskerék, a Trafalgar-tér két díszútja, és a londoni tévétorony csúcsán felirat jelent meg: "lány az újszülött".

Rövidesen megtudjuk, minek keresztelik el Vilmos és Katalin gyermekét: Charlotte-nak, Alice-nak, Olívának vagy Viktóriának. Annyi bizonyos, hogy az a közvetlen természetesség, ahogyan Vilmos herceg maga vitte haza autón a szülészetről hitvesét és második gyermekét, nagyban növelte a királyi család népszerűségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×