eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Németországban felfelé kerekítenek

A berlini kormány a napokban felfelé kerekítette a korábban közzétett gazdasági előrejelzését és most már abból indul ki, hogy idén a nemzeti össztermelés legalább 7 tized százalékkal fog emelkedni. Feltéve, ha az infrastruktúra terén mutatkozó fékező tényezőket sikerül kordában tartani.

A német gazdaságkutató intézet legfrissebb felmérése szerint legalább 120 milliárd euróra lenne szükség az egyre jobban igénybe vett közutak, hidak felújítására, valamint az energiaszolgáltatás és a távközlési lehetőségek korszerűsítésére. A tanulmányt az ipari vezetőktől kapott értesülések alapján állították össze és alighanem figyelmeztetésnek szánták a kormány számára.

Megjegyezték ugyan, hogy a 2800 cég és konszern irányítóinak zöme pillanatnyilag még jónak, illetve elfogadhatónak tartja Németország infrastruktúráját, de csaknem egybehangzó volt az a vélemény is, hogy gyors karbantartási intézkedések nélkül ez az állapot rohamosan romlani fog, és ez lökésszerűen visszavetheti az ország gazdasági fejlődését, egyben pedig nemzetközi versenyképességét is.

Elsősorban a közutak és hidak terén lenne égető szükség milliárdos felújításokra, mert áruk továbbítására egyre kevésbé használják a vasutat. A kutatóintézet kimutatás szerint a válaszadó ipari vezetők több, mint fele kifogásolta a távközlés adottságok minőségét is; az üzletfelekkel való kapcsolattartásban az információ csere gyorsaságát és zavartalanságát ugyanis kulcsfontosságúnak minősítették.

Csaknem ennyien vélték úgy, hogy a megfizethető energiaellátás ugyancsak előfeltétele a konjunktúra szárnyalásának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×