eur:
389.63
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bugár Béla: a szlovák parlament nem a Hyde Park

Nagyon alacsony szintre süllyedt a politikai kultúra a szlovák parlamentben -állítja Bugár Béla, aki több mint 20 éve tagja a törvényhozó testületnek.

Bugár Béla, a Most - Híd elnöke elmenne a parlamentből, ha nem egy politikai pártért lenne felelős- nyilatkozta a SITA szlovák hírügynökségnek. Elmondása szerint szörnyű a helyzet a törvényhozásban.

"Olyan mélységekbe zuhanunk, ahonnan már nagyon nehéz lesz a visszaút úgy, hogy a képviselő szó ne szitokszó legyen. Most az" - jelentette ki Bugár.

A szlovákiai magyar politikus emlékeztetett arra, hogy a parlamentben többször is összeverekedtek a képviselők, volt olyan eset is, amikor az egyik honatya injekciós fecskendőket szórt a másik fejére, hogy magára irányítsa a figyelmet.

Elmondása szerint a jelenlegi parlament 23 év óta a legrosszabb, összehasonlítható azzal, ami Meèiar idején zajlott a kilencvenes években.

"Akkor azonban ritkán szegték meg a törvényt. Most gyakran teljesen megkerülik a a szabályokat, mondhatni megerőszakolják azokat" - jelentette ki. Bugár véleménye szerint a negatív jelenség egyik oka a kormánypárt arroganciája. "A másik ok az, hogy a parlamentbe olyan emberek jutottak be, akik azt hiszik, ez a Hyde Park" - magyarázta.

Elmondása szerint azonban ezek az emberek tévednek.

"Nekünk választóinkat kell méltósággal képviselnünk hangsúlyozta a politikus, aki azt is nehezményezte, hogy több -regionális struktúrákkal nem rendelkező párt is szerepel a parlamentben, képviselőik kiszámíthatatlanul viselkednek. Elég azonban pár megnyilvánulás, információ a Facebookon, és az emberek szinte rajonganak az ilyen képviselőkért. Erről szól az új politikai kultúra? Én nem hiszem" - hangsúlyozta Bugár.

Hozzátette: ha ilyen módszerekkel kellene biztosítania pártja felemelkedését, nem tenné meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×