eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mibe buktak bele a Spiegel főszerkesztői?

Kedden azonnali hatállyal felmentették tisztségéből a legnagyobb német hírmagazin, a Spiegel főszerkesztőjét és a lap internetes kiadásának vezetőjét. Noha a hír bombaként robbant a média berkeiben, a Spiegel hamburgi központján már jó ideje erős feszültség lett úrrá.

A Spiegel internetes oldalán még együtt látható a két távozó főszerkesztő, a hírmagazin nyomtatott kiadásáért eddig felelős Georg Mascolo és a Spiegel Online-t irányító Mathias Müller von Blumencron. A kép aláírásaként elismerő szöveg olvasható a Spiegel kiadójának tollából a két újságíró eddigi, igencsak látványos pályafutásáról, valamint a lapnál végzett kiváló munkájáról, de hogy mindez nem azért jelent meg, mert Mascolót és Müller von Blumencront ki akarják tüntetni, a cikk megemlíti azt is, hogy eddigi munkájukat azonnali hatállyal eddigi helyetteseik veszik át. A Spiegelt kiadó Ove Saffe utal arra is, hogy rövidesen dönteni fognak a két feladatkör végleges betöltéséről.

Jól értesült körök szerint éppen a döntéshozatal elodázása áll a bombaként robbant hír hátterében. A nemzetközi tekintélyű hamburgi hírmagazin impozáns székházának 13. emeletén készült a lap internetes kiadása, míg egy emelettel lejjebb ült a nyomtatott kiadásért felelős főszerkesztő. Noha mind Mascolót, mind pedig Müller von Blumencront egyszerre nevezték ki főszerkesztőnek, a hírmagazin vezetésére vonatkozó elképzeléseik alaposan eltértek egymástól, így a nyomtatott és az online kiadás irányítását két éve szétválasztották. Mindez azonban nem váltotta be a kiadó részéről hozzáfűzött reményt, a két főszerkesztő idővel már csak írásban állt kapcsolatban egymással és a lap forgalma rohamosan csökkenni kezdett, mire a hirdetők száma is megcsappant.

Bizottságot alakítottak, hogy megoldást találjanak a tarthatatlanná vált helyzetre, de miután ez sem segített, a Spiegel kiadója rászánta magát a német média körében szinte példa nélküli lépésre, és azonnali hatállyal felmondott a két főszerkesztőnek. Jól értesült források szerint a kiadó most ismét egy kézben látná legszívesebben a hírmagazin és internetes kiadásának vezetését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×