eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sokkoló karácsonyi luxusajándékok

Nagy-Britanniában a várakozásokkal szemben karácsony előtt visszafogták magukat a fogyasztók. A boltokban olyan prémium-kategóriás ajándékokat is lehetett látni, amelyek árai sokkolóak az átlagember számára.

Akar ön babaházat venni egy magyarországi vidéki családi ház áráért? A Mulvany and Rogers angol gyártóhoz kell fordulnia, ha van rá felesleges pénze. A kézzel faragott elemekből álló játékházak kezdőára 16 ezer font, ami 5 millió 600 ezer forintnak felel meg. Ha extrákat is kérünk hozzá, akkor az ár már 21 ezer angol fontra is felmehet.

A Guardian című lap karácsony előtt összeállítást közölt a luxuskategóriás ajándékokról, de úgy, hogy felsorolta a "normál áras" alternatívákat is. Tehát, ha valakinek véletlenül nincs pénze a drága babaházra, akkor választhatja a mindössze 105 fontba kerülő változatot - igaz, több, mint 30 ezer forintért ez is luxusajándéknak tűnik.

A parfümök kategóriájában a Clive Christian nevű brit cég gyártja a világ legdrágább kölnijét - egy darab 30 ml-es üveg ára 2700 angol font, azaz valamivel kevesebb, mint egymillió forint. Hol máshol lehetne ilyet venni, mint a patinás londoni Harrods áruházban. Ennél százszor olcsóbbak a David Beckham vagy Lady Gaga nevével reklámozott parfümök.

Nem tudni, hányat adnak el belőle, de a John Walker and Sons whisky-gyártó a királynői évfordulóra piacra dobta egy különleges kristályüvegbe töltött, 100 ezer fontos italát. Ennyi pénzből már Angliában is lehet házat venni - igaz nem Londonban. A drága nedű potenciális vásárlóinak időpontot kell kérniük. Az alternatíva a 4000 forint körüli Highland Pride whisky az olcsóságáról ismert Asda szupermarketláncnál.

Női kézitáskából is talált olyat a Guardian, amelynek megvásárlása egy ingatlanbefektetéssel érhet fel. Jelenleg a Ralph Lauren fekete címkés, de valójában lila bőrtáskája, a Ricky a menő. Ez a táska alligátorbőrből készült (tehát tulajdonosa Londonban az állatvédők dühének lehet kitéve az utcán). Fémcsatjai aranyborításúak. Szintén a Harrodsban árulják és szintén egy vidéki magyar családi ház áráért kapható, azaz 16 ezer fontért. Akinek nincs pénze rá - kinek van? -, az már 27 fontért vehet magának hasonló kinézetű, bár műbőr táskát a Sole Diva Shoes cégtől.

Mandzsettából is lehet olyat kapni, amire egy átlagembernek személyi kölcsönt kell felvennie. A Jack Row Architect arany és Swarowski-kristályokkal díszített ékszere 9 ezer fontért, azaz csekély 3 millió fontért vihető el a Harrodsból.

Ágazati elemzők szerint a britek az idén jelentősen visszafogták a karácsonyi költekezést. Ebből leginkább a szupermarketek és az olcsóbb ruhákat árusító áruházak profitálnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×