eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kicsapongó életmódjáról volt híres a tragikus baleset okozója

Szlovákiában nagy visszhangot váltott ki az M3-as autópályán történt tragikus baleset, amelyet egy korábbi szlovák politikus dúsgazdag lánya okozott - ittas állapotban.

Szinte minden szlovák napilap címlapján adott hírt a tragikus balesetről, amelyben három vétlen ember vesztette életét, és amelyet a szlovák felső tízezerhez tartozó közismert közéleti személy, Eva Varholíková-Reze¹ová okozott.

Annak az Alexander Reze¹nek a lányáról van szó, aki a rendszerváltás utáni években Vladimír Meèiar ex-kormányfő bizalmasaként emelkedett a legtehetősebb szlovákok közé az1990-es évek úgynevezett vadprivatizációjának egyik fő haszonélvezőjeként, és aki egy ideig a közlekedési és távközlési tárcát vezette.

"Szép Sanyi", ahogy a magyar felmenőkkel rendelkező Reze¹t kollégái a kormányban emlegették, luxuskedvelő életmódjáról volt hírhedt.

A Reze¹-birodalom részét képezte többek között több nagy szálloda, valamint a kelet-szlovákiai régió legnagyobb ipari létesítménye, a Kassai Vasmű, amelyet később az amerikai U.S. Steel vásárolt meg.

Szlovákia egyik leggazdagabb családjának feje 2002-ben váratlanul, 53 éves korában, szívinfarktusban halt meg. Mesés vagyonát özvegyére, valamint két gyermekére, fiára, Júliusra és a most 35 éves Evára hagyta.

Eva egy ismert kassai jégkorongozó felesége let,t majd elvált és újból férjhez ment, két gyermek anyja.

A lapok szerint aktívan nem vett részt a családi impérium vállalkozásaiban, de ismert volt kicsapongó életmódjáról, gyakran szerepelt a bulvárlapok hasábjain, főleg zűrős magánélete miatt.

Eva Varholíková-Reze¹ová a szlovák média szerint alkohol hatása alatt vezette a BMW-t. A magyar rendőrség közlése szerint elaludhatott a volán mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×