eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Magyar siker és kínos incidens a kutyaversenyen

Az angliai nemzetközi kutyaversenyen Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázó és Koroknai József bobtail kedvence, Jimmy a pásztorkutyák kategóriájában első díjat nyert. A nagydíj egy szőke kutyatündérkének jutott, de volt az 1886 óta évente megrendezett Cruft bemutatónak kínos incidense is.

A Cruft négynapos nemzetközi kutyaversenyt és bemutatót minden év márciusában tartják, az angliai Birminghamben külön erre a célra épült arénában. A névadó Charles Cruft egy kutyaeledelt gyártó vállalat igazgatója volt.

Az ebtuladonosok közül nagyon sokan vélik úgy, hogy az ő kedvencüknél nincs szebb a világon. Idén huszonegy ezer nevezés érkezett a versenyre; a selejtezőkre, majd a döntőre összesen 160 ezer néző váltott jegyet.

Több kategóriában folyt a vetélkedés, külön mutatkoztak be ölebek, vadászkutyák, pásztorkutyák, haszonkutyák, terrierek és falkaebek. Pontozták az állapotukat, a küllemüket, a szőrzetüket, a karakterüket, a viselkedésüket és a mozgásukat.

A nagydíjat, a hatalmas ezüst trófeát, idén egy Llasa apso fajtájú öleb, a hét éves Elizabeth nyerte, talán elsősorban a szépségkirálynők hosszú szőke hajához hasonló szőrzetével. Különdíjat kapott egy robbanószerek kiszimatolására betanított spaniel, amely szolgált már Boszniában, Irakban és Afganisztánban.

Közép-Európa jól szerepelt a világversenyen, mert Vörös Zsuzsáék pásztorkutyája mellett díjat nyert a Szlovákiából benevezett, három éves newfoundlandi, Brutusz is.

Minden kutyának tíz métert kell futnia a porondon, ezt külön pontozza a zsűri. Idén egy nagy fekete házőrző, szép stílusban kezdte a futást, de feleúton leguggolt és kutyagumival tisztelte meg a parkettet. Bár a közönség vidulva fogadta a váratlan eseményt, a kutyust diszkvalifikálták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×